Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος ανήκει στην Ελληνική Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και με την μείωση του χρέους έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες για «κούρεμα» 50%.
Σχετικά με την ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική Βουλή».

Συγκεκριμένα, για το ζήτημα της εποπτείας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Αυτό που είπε η κ. Μέρκελ και αυτό που λέμε εμείς δεν είναι σε αντιδιαστολή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ώστε να είναι καλύτερη η λειτουργία του κράτους, να πάμε σε μια αναπτυξιακή πορεία. Είναι ένα πρόγραμμα κάποιων ετών. Οι δανειστές θέλουν την επιτυχία του και εμείς το θέλουμε αυτό. Ζητήσαμε τη βοήθεια. Δεν θέλω κάθε τρεις μήνες να γίνεται ένα σόου. Θέλω να είναι εκεί επί τόπου και να λύνονται τα όποια προβλήματα. Τα συμπεράσματα λένε ότι η τελική ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής Βουλής, του ελληνικού δημοσίου. Εμείς θα φτιάξουμε τη χώρα».

Όσον αφορά στο θέμα των 180 ψήφων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από την Βουλή, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές κι όχι εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νέα σύμβαση θα περάσει με την κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, ο οποίος επισήμανε: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι έστω και μία πολιτική δύναμη, έστω και ένας υπεύθυνος πολιτικός αρχηγός δεν θα υπογράψει αυτή τη συμφωνία». Αφησε, δε, να εννοηθεί ότι αυτήν την έννοια είχε η τοποθέτησή του περί 180 ψήφων και η σχετική ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς αρχηγούς «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον εκείνων που όλες τις προηγούμενες ημέρες λασπολόγησαν και καλλιεργούσαν κλίμα ηττοπάθειας. Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας, τόνισε. Καταφέραμε το στόχο μας παρά τις αντιξοότητες υπογράμμισε.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής έκανε λόγο για «επίτευγμα όλων των Ελλήνων» και τόνισε: «Εχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μία νέα «καλύτερη» συμφωνία 21ης Ιουλίου. «Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της».

«Αίρονται τα βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονται στις τράπεζες, οι οποίες εξυγιαίνονται» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι διασφαλισμένα, σημειώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι μπορούν να είναι ήσυχοι».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας