Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές για τον διαγωνισμό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα...

Προσφορές για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5» κατέθεσαν οι κοινοπραξίες των εταιρειών ΤΕΡΝΑ-Hitachi και Alstom-METKA-DAMCO.Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ αναφορικά με το Διαγωνισμό για τη «Μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας V μικτής ισχύος 550 έως 660 MWel, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη, και με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση», στην Πτολεμαΐδα, προϋπολογισμού 1,32 δισ. ευρώ, ανοίχθηκαν τη Δευτέρα οι οικονομικές προσφορές για το διαγωνισμό από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ειδικότερα, υπήρχαν δύο προσφορές:


η εταιρεία Τέρνα με υπεργολάβους τις εταιρείες Hitachi Power Europe GmbH, Hitachi Ltd Ιαπωνίας και την Hamon Environmental GmbH προσέφερε συνολικό τίμημα 1.394.634.137,82 ευρώ. Η προσφορά αφορά σε μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 660,0 MW.

ο όμιλος εταιρειών Alstom Power Systems S.A., Alstom Power Systems GmbH, Alstom Hellas Α.E., METKA A.E. και DAMCΟ Energy Α.Ε. με επικεφαλής την Alstom Power Systems S.A. και με υπεργολάβους τις εταιρείες Alstom Power Steam Turbines, Alstom Power India και Alstom Power Italia προσέφερε συνολικό τίμημα 1.557.786.200 (συμπεριλαμβανομένου ποσού 46.398.200 ευρώ που αντιστοιχεί στην τιμολόγηση των τεχνικών αποκλίσεων). Η προσφορά αφορά σε μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 598,9 MW.

«Στη συνέχεια, προκειμένου να αναδειχθεί ο Ανάδοχος, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα στη Διακήρυξη», καταλήγει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας