Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Υστερόγραφο για το νερό


Του Κώστα Κουρτέλη (επώνυμα)
Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια στο θέμα που απασχολεί το Βελβεντό τις τελευταίες μέρες, γιατί είναι κουραστικό, αλλά αναγκάζομαι να το κάνω αφού κάποιοι συκοφάντες, περιβεβλημένοι πλέον και με τον κομματικό τους μανδύα, έχουν υπερβεί κάθε όριο.               
Μακάρι να επέμβει ο εισαγγελέας για να εισπράξουν και το τίμημα των πράξεών τους.
Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το Σάββατο 15-10-2011 είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό και δεν μπόρεσα τότε να το φανταστώ είναι το εξής φοβερό: Αρχικά παρατηρήθηκε έλλειψη νερού σε λίγα σπίτια για λόγους που να υποθέσω μόνο μπορώ και θα κουράσω αν θα το κάνω εδώ. Και πέρυσι το Καλοκαίρι του 2010 αυτό συνέβη δύο φορές. Υπάρχουν μαρτυρίες γι΄ αυτό. Φυσικά τότε το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ακαριαία.                                                 
Πήγε λοιπόν ο κ. Σιώμος στη δεξαμενή, μπήκε στο φρεάτιο που είναι ανάμεσα στην παλιά και στην καινούργια δεξαμενή (αλήθεια με ποια αρμοδιότητα;) και αντί να αυξήσει την παροχή προς την παλιά δεξαμενή ΕΚΛΕΙΣΕ τη βάνα από λάθος εκτίμηση, νομίζοντας ότι δίνει απ’ ευθείας νερό στο δίκτυο παρακάμπτοντας την παλιά δεξαμενή (όπως  ομολογεί ο «άγνωστος» συντάκτης στο αισχρό αρχικό κείμενο). Η βάνα όμως που δίνει απ’ ευθείας νερό στο δίκτυο ήταν κλειστή όπως είναι και τώρα.                                   
Αποτέλεσμα; Σε λίγο το μισό χωριό δεν είχε νερό.
Όταν λοιπόν, μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα δημοτών, με κάλεσαν οι δυο υπάλληλοι του δήμου  να συνεργαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, γύρω στις 22.40 είδαμε  ότι το νερό υπερχείλιζε στο αυλάκι στο Μετόχι, ενώ έλειπε από αρκετά σπίτια. Έγιναν οι απαραίτητες ρυθμίσεις  και σε λίγα λεπτά μόνο το νερό είχε πάρει το δρόμο του για τον οικισμό και μετά από μια ώρα είχε πάει και στο τελευταίο σπίτι. Το φρεάτιο κλείδωσε, μετά από προτροπή μου προς τον υπάλληλο ύδρευσης, και άρα δεν υπήρχε δυνατότητα  στον κ. Σιώμο να παρέμβει από κει και πέρα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
            Όποιος θέλει επιπλέον πληροφορίες μπορώ να του τις δώσω ( φυσικά και στον εισαγγελέα αν χρειαστεί).
Και μια λεπτομέρεια
Για όσους άγνωστους (γνωστούς) ρωτάνε:
Η παλιά δεξαμενή χρησιμοποιείται για δυο λόγους: Αν το νερό δοθεί στο δίκτυο απ’ ευθείας θα αυξηθεί η πίεση του νερού κατά δυο ατμόσφαιρες με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες βλάβες ( υπήρχε μελέτη για μειωτές πίεσης στη Β΄ και  Γ΄ ζώνη στο τελευταίο έργο του κ. Βλάχου Λάζαρου αλλά δυστυχώς δεν έγινε λόγω υπέρβασης του φυσικού αντικειμένου του έργου).
Ακόμα έχουμε με την παλιά δεξαμενή υπερδιπλάσια αποθήκη πόσιμου νερού στις περιπτώσεις λειψυδρίας ή βλάβης. Απλώς πρέπει να προλαβαίνουμε την είσοδο λάσπης και φερτών υλικών από τις ανοιχτές πηγές του βουνού, στο συγκρότημα των δεξαμενών, πράγμα που δεν το πρόλαβαν αρκετές φορές φέτος.   
Κουρτέλης Κώστας ( Επώνυμα) 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι τωρα κωστα?
γιατι μολις τωρα???
γιατι οχι απο την αρχη?
γιατι επρεπε να γινει της ποπης στο χωριο για να τα πεις κ να τα δειξειςαυτα τα κολπα?
επρεπε να περασει η ηλιθια νοοτροπια...ας γινει της ποπης να δουν τη διαφορα???
υ.σ στα 8 χρονια της αντιδημαρχειας σου, δεν αναρωτηθηκες γιατι δεν προσεληφθει ενας(1) μονιμος υδραυλικος, να τα ξερει αυτα???

Ανώνυμος είπε...

γιατί φίλε μου πολύ απλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!
Μπράβο Κώστα!
Τι έχετε να πείτε τώρα ασχετάκια;
Για να σας δω.

2.500 ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ είπε...

στον εισαγγελεα γρηγορα ο Σιωμος γιατι παιζει με υην υγεια μας. στον εισαγγελεα και η γυναικα του που του το επιτρεπει. και η ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ στον καιαδα!

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Τώρα πλάκα μας κάνετε;
Τι παπαριές είναι αυτές που μας αραδιάζετε 8:50 & 10:28.
Τί συνέβει μεταξύ της πρώτης ανακοίνωσης και της σημερινής;
ΓΙΑΤΙ ΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;
Κύριε ΠΠ τι έχεις να πεις για το ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΥ το πολύ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ;
ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΥΤΗ;
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

kai giati piges esi, kai den pires tilefono stin proedro tou topikou???...

Ανώνυμος είπε...

Κώστα κάτι δεν μου αρέσει.Τι θα πει μακάρι να επέμβει ο εισαγγελέας εσύ σαν υπευθυνος πολίτης του Βελβεντού θα έπρεπε να πας από μόνος σου στον εισαγγελέα μιας και σε έθειξε ο Σιώμος.Τόσο καιρό γιατί δεν είπες αυτά που λες τώρα.Γιατί στο ΠΠ μίλησες για ανθρώπινο χέρι;Δεν θέλω να το πιστεύω αλλά το ύφος αυτής της επιστολής δεν είναι το ίδιο με την παλιότερη επιστολή για το νερό πάλι.Μήπως έβαλε το χεράκι του ο ηθικός αυτουργός αυτής της υπόθεσης που και πάλι είναι έξω από τα πράγματα;Ai-vres από ποιο mail ήρθε το κείμενο;Mήπως από εκείνου που όλοι γνωρίζουμε;
ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

Ανώνυμος είπε...

@ΑΚΠΠ,
Γιατί η γη γυρίζει; τι θέλω; ποιος είμαι; τι ψηφισα;
Αιντε ρε λαμόγια!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Κουρτέλης προφανώς εξ αρχής δεν ήθελε να σταθεί με ανακοίνωσή του στα γεγονότα, έχοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος ανακοινώσεων. Και απλά στις συκοφαντίες εναντίον του , με τρείς αράδες ανακοίνωση, έλεγε σ΄όλους ότι τα πράγφματα δεν είναι έτσι. Εν γνώση του βέβαια ότι η κοινωνία μας γνωρίζει άριστα το ήθος του και τη διαδρομή του. Όταν όμως ολόκληρη Κομματική Οργάνωση παίρνει θέση, στηριζόμενη σε ελλειπή ή και ψευδή "στοιχεία" μελών της, τότε όφειλε να εκθέσει τα γεγονότα.
Με αναφορά σε συγκεκριμένο όνομα, επωνύμως ο ίδιος και όχι με τη λογική του στρουθοκαμηλισμού της κας Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου. Και ο ίδιος πλέον δια της επιστολής του προκαλεί όποιον αμφισβητεί το περιεχόμενό τους να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα. Εμπρός, λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

@: 7:53π.μ. και σε όλα τα λαμόγια

Πως να πεί και τι να γράψει, το πρωτοπαλλήκαρο του Στεργίου??..
Αφού, όταν τους "βρήκαν" να κλείνουν τις βάνες και με τα κλειδιά στα χέρια, είχαν παγώσει κυριολεκτικά!!!..
Πέρασε μια βδομάδα για να βρεί τη "μιλιά" του ο Κουρτέλης και την"αξιοπρέπειά" του και το "ήθος" του!!!..
Αφού συνενοήθηκε με τον εσαεί άρχοντα του Βελβεντού, βγήκε και τα μπερδίκλωσε λίγο, τάχα μου το ένα υδραγωγείο και στο άλλο κλπ,.. και ότι θα πάει στον εισαγγελέα..και δεν το κάνει,..γιατί μίλησε για εισαγγελέα πρώτος ο Δήμαρχος!!!...
Με λίγα λόγια:
"φωνάζει ο κλέφτης -(στην περίπτωση ο Κουρτέλης) - για να φοβηθεί ο νοικοκύρης -(στην περίπτωση η κυρία Πρόεδρος του Τοπικού)"...
Χώρια που πάνε να τα ρίξουν σε ένα κόμμα που ΜΕ την Ανακοίνωσή του, ΣΥΝΙΣΤΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ σε όλους τους πολίτες του Βελβεντού, και να δουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, και όχι τις εμπάθειες και τις φιλοδοξίες των πρώην "Αρχόντων" που προσπαθούν να παρασύρουν τους πολίτες του Βελβεντού!!!..
'Αντε κώλε Κουρτέλη, πήγαινε στον εισαγγελέα!!!

Ανώνυμος είπε...

εντάξει φίλτατε σύντροφε της 26ης Οκτ. 9.22π.μ.
Το εμπεδώσαμε, πλέον, ότι θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξετε την άκρως λανθασμένη πολιτική σας κατά την προεκλογική περίοδο ( με τη δημιουργία του Τοπικού Συμβουλίου Βελβεντού)και παράλληλα είναι σ' όλους γνωστή η πρακτική σας να στηρίζετε πάση θυσία τα μέλη σας, ακόμα και αν κάνουν ηλιθιότητες (όπως ο Σιώμος στη δεξεμενή)

Το Προφίλ μας