Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα-Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Κοζάνη

Για την 71η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

1) Εορτασμός στα Σχολεία Α/θμιας και Β /θμιας Εκπ/σης με σχετικές ομιλίες.

2) 12:30 μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, στα μνημεία των Ηρώων της πόλης, όπου θα μεταβούν με επικεφαλείς δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.
3) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.
4) Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011.

Β. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

1) 07:15 π.μ. – 07:45 π.μ. : Παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη στρατιωτική μουσική του Α΄Σ.Σ. και τη φιλαρμονική «ΠΑΝΔΩΡΑ» στα προκαθορισμένα δρομολόγια για το κάθε μουσικό τμήμα, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.
2) 08:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση Σημαίας.
3) 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.
4) 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Νίκης. Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Δάσκαλο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Κωνσταντίνο Χρυσάκη.
5) Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
-        Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο
-        Βουλευτές Νομού Κοζάνης
-        Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
-        Διοικητή του Α’ Σ.Σ.
-        Δήμαρχο Κοζάνης
-        Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας
-        Διοικητή Περιφερειακής Δ/σης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Μακεδονίας
-        Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών
-        Πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων - Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτ.   Μακεδονίας
-        Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Ν. Κοζάνης
-        Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Κοζάνης
-        Εκπροσώπους παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης
6) Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας Τελετής. Αποχώρηση επισήμων.
7)  Στην τελετή της επιμνημόσυνης δέησης θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, πρόσκοποι και οδηγοί, με σημαίες και λάβαρα.
8)  12:00 το μεσημέρι : Παρέλαση προ των επισήμων
α)    Αναπήρων και Τραυματιών πολέμου
β)    Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
γ)    Μαθητών Α/θμιας Εκπ/σης
δ)    Μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης
ε)    Σπουδαστριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων
στ) Οδηγών
ζ)    Προσκόπων
θ)    Στρατιωτικών τμημάτων
     Θα προηγηθούν τρία (3) δίκυκλα και δύο (2) τροχονόμοι με κράνη του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης.
9)Το Γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχει ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής ΠΕ Κοζάνης Χρήστος Κεχαγιάς.
10)  Αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων αναπήρων και θυμάτων πολέμου και άλλων Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, καθώς και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης θα καταλάβουν τιμητική θέση απέναντι από τους επισήμους.
11)  13:00 μ.μ.: Ελληνικοί χοροί από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.
12)  Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Ανδρέας Φιλιππόπουλος από το Αυτοτελές Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
13)  Στις παραπάνω  εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι τοπικές Αρχές και όλοι οι Πολίτες.
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
α) Τα Γραφεία Αντπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την κατάρτιση και την αποστολή αντίστοιχων προγραμμάτων Εορτασμού στις Έδρες των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων.
β)  Η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης παρακαλείται να ευαρεστηθεί και  ρυθμίσει τα των ιεροτελεστιών.
γ)  Το Α’.Σ.Σ. παρακαλείται για τα κατωτέρω:
(1) Διάθεση της στρατιωτικής μουσικής και τμήματος απόδοσης τιμών για τις εκδηλώσεις που ειδικότερα διαλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
(2) Κατασκευή εξέδρας στο χώρο απέναντι από τον κινηματογράφο  «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και τοποθέτηση των αναλόγων καθισμάτων από την ΛΑΦΚ στην εξέδρα.
(3) Εγκατάσταση μεγαφωνικής συσκευής με δύο μικρόφωνα στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, καθώς και έξι (6) όπλα, δύο (2) κράνη και θυμίαμα.
(4) Για τη διάθεση τεσσάρων στρατιωτών (ευζώνων) για την παράστασή τους στο χώρο των μνημείων των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Νίκης και στο χώρο παρέλασης ως δείκτες.
δ)  Ο Δήμαρχος Κοζάνης παρακαλείται για την τοποθέτηση καθισμάτων απέναντι από την εξέδρα των επισήμων για τους αναπήρους πολέμου, αγωνιστές εθνικής αντίστασης, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, Σχολικούς Συμβούλους και Δ/ντές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων Κοζάνης και ακόμη για τη διάθεση του μουσικού τμήματος «ΠΑΝΔΩΡΑ» για την παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων και για την παρέλαση.
ε) Οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, παρακαλούνται να μεριμνήσουν κατά λόγο αρμοδιότητας για την έγκαιρη και ακριβή ρύθμιση των λεπτομερειών των επί μέρους εκδηλώσεων.
στ) Η Αστυνομική Δ/νση Κοζάνης παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και τον σημαιοστολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας