Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βελβεντού: «Persone Νon Grate οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου»

Aπό το kozanimedia.gr
Για πρώτη φορά, με επίσημο έγγραφό της το οποίο απευθύνεται στον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Ελευθερίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των πολιτών του Βελβεντού, κηρύσσει «ανεπιθύμητους» τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, θεωρώντας ότι «η παρουσία οποιουδήποτε μετακλητού «επισήμου» ή «εκπροσώπου» κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι εντελώς άκομψη και μόνο το κοινό αίσθημα των Βελβεντινών θα προκαλέσει».
Αναλυτικότερα, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ                               Βελβεντό 25/10/7
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΗ.
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κ.  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ
505 00 ΣΕΡΒΙΑ
ΘΕΜΑ: «Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Βελβεντό».
Όπως γνωρίζετε, η κοινωνία μας έχει επιλέξει, μέσα από άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες, το δρόμο της μη συμμετοχής της από 1/1/2011 στα αυτοδιοικητικά σχήματα   που   δημιουργήθηκαν   από   τον   «Καλλικράτη» για συγκεκριμένους και ξεκάθαρους λόγους. Κατά συνέπεια η εκπροσώπησή της στο νέο αυτό τοπίο γίνεται μέσα από τους προϋπάρχοντες και ενεργούς μαζικούς της φορείς αλλά  και από την συσταθείσα τον Σεπτέμβρη του 2010 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού».
Κατά  τον εορτασμό  της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 σύσσωμη η κοινωνία του Βελβεντού θα αποδώσει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές του 1940 όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Θεωρούμε λοιπόν ότι η παρουσία οποιουδήποτε μετακλητού «επισήμου» ή  «εκπροσώπου» κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι εντελώς άκομψη και μόνο το κοινό αίσθημα των Βελβεντινών θα προκαλέσει. Κάτι που άλλωστε  συζητήθηκε  και  εκφράστηκε  ομόφωνα   και  στην  πρόσφατη Λαϊκή Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό στις 14/10/2011.
Εξάλλου θεωρούμε, πως η «πολιτική απόφαση» όπως είχε χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον κ., Κωνσταντόπουλο, για τη μη παρουσία της Δημοτικής Αρχής Σερβίων – Βελβεντού στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2011, όπως και σε κάθε επίσημη εκδήλωση στο Βελβεντό, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση συμβαδίζει με τη διαμορφωθείσα κατάσταση, ελέω «Καλλικράτη» φυσικά, και καμιά περίπτωση δεν εκφράζει οτιδήποτε περισσότερο από αυτό.
Για μας στο Βελβεντό δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από τότε και θέλουμε να πιστεύουμε πως το ίδιο ισχύει και για τη Δημοτική σας Αρχή. Δεν εξυπηρετείται εξάλλου  κανένας στόχος  εάν  κάποιοι επιδιώξουν να  αντιστρατευτούν τη βούληση της κοινωνίας. Αντιθέτως αυτό θα αποτελέσει αφορμή για όξυνση στις σχέσεις της κοινωνίας μας με τον «Καλλικρατικό» Δήμο.
Πιστεύοντας   ότι   αντιλαμβάνεστε   απολύτως   το   πνεύμα   αυτής της επιστολής, θεωρούμε ότι θα σεβαστείτε τη βούληση μιας ολόκληρης κοινωνίας, για τον τρόπο απόδοσης τιμών στη μνήμη των αγωνιστών του Έπους του ’40, της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των κατακτητών, στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Πολιτών για την Ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν να είναι μόνο οι εκλεγμένοι της τοπικού Βελβεντού;

Ανώνυμος είπε...

Εδω ο κοσμος καιγεται....κ αυτοι εχουν το χαβα τους.....

ενας βελβεντινος είπε...

το οτι η "δημοτικη" αρχη δεν εχει καμια δουλεια στο βελβεντο δεν ειναι νεο.το οτι δεν αναγνωριζεται απο την κοινωνια του βελβεντου επισης δεν ειναι νεο.ας το παρουν αποφαση οτι το βελβεντο ειναι ανεξαρτητο να τελειωνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά να είμαστε προσεκτικοί. Αν το Βελβεντό γίνει ανεξάρτητο θα γίνει κακό προηγούμενο και θα θελήσει να ανεξαρτητοποιηθεί και η Θράκη.

Ανώνυμος είπε...

το οτι ειστε εντελως ανισορροποι δεν ειναι νεο. το οτι σας γραφουμε στ' αρχ.. δεν ειναι νεο. ας το παρετε αποφαση οτι ειστε απομονωμενοι και θα μεινετε ετσι.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ο Π.Π ακομη να σχολιασει??????

Ανώνυμος είπε...

ti na pei? ta logia einai peritta. edo karabia xanontai barkoules armenizoun. edo o kosmos kaigetai kai to m...i xtenizetai

Ανώνυμος είπε...

kala se kanoyn dimarxe afoy den toys stelnis ston isagelea.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ai-vreS είπε...

Δεν υπάρχει λόγος για ακρότητες. Ωραίο το χιουμοράκι και γελάσαμε αλλά κάποιοι προσβάλλονται.

Ανώνυμος είπε...

"Πρωινός Λόγος" 27-10-2011...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι αυτή η επιτροπή;H MKO γιατί δεν υπογράφει σαν ΜΚΟ;Mετά την περσινή μαλακία με τους νέους τώρα μπαίνει μία επιτροπή φάντασμα γιατί αν μπει η ΜΚΟ θα τρέχουν τον φεφέκα στον εισαγγελέα.Πάλι ο φεφέκας την ουρά του απέξω.Αχ καημένο Βελβεντό του σε περιμένει ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Η Συντονιστική Επιτροπή έχει συσταθεί στις αρχές του 2010 και έκτοτε (και μέχρι σήμερα) είναι αυτή που αποφασίζει τα του αγώνα της κοινωνίας του Βελβεντού για την επανασύσταση του Δήμου. Μετέχουν εκπρόσωποι φορέων του Βελβεντού (Συναιτερισμών, πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Βελβεντού, λοιπών φορέων του Βελβεντού), μέλη της Κίνησης των Γυναικών, εκπρόσωποι της νεολαίας, πολίτες που προτάθηκαν σε Λαίκές Συνελεύσεις, πρώην αιρετοί, τα μέλη του Δ.Σ. της "Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού" (Μ.Κ.Ο.) κ.λ.π.
Συνεδριάζει τουλάχιστο 2 με 3 φορές το μήνα στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, σε ανοιχτές στους πολίτες συνεδριάσεις.
Η "Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού" (Μ.Κ.Ο.)
, ασχολείται με τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς και ότι αφορά ζητήματα του Δήμου, ενώ η Συντονιστική καθορίζει και προσδιορίζει ενέργειες και δράσεις του αγώνα για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού.

Ανώνυμος είπε...

5.13μ.μ.
το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν καθόλου εικόνα με τα συμβαίνοντα στο Βελβεντό. Αλλιώς θα ήξερες πολύ καλά τη δουλειά της Συντονιστικής. Την ξέρουν και στο Δημαρχείο Σερβίων, αλλά βολεύει να στρέφονται κατά της Μ.Κ.Ο. αντί της Συντονιστικής, σε μια προσπάθεια όλων να απαξιώσουν συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο.
Να ξέρεις όμως ότι όλα τα του αγώνα καθορίζονται από τη Συντονιστική (ένα όργανο με πάνω από 50 μέλη, οι περισσότεροι εκπρόσωποι σχεδόν όλων των φορέων του Βελβεντού). Και στο Προεδρείο της δεν είναι ούτε ο Στεργίου, ούτε ο Μπελιάς ούτε κάποιοι άλλοι, τους οποίους ορισμένοι ελάχιστοι τους κατασυκοφαντούν.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ:

ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ!!ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ:PERSONAE NON GRATAE(!!)
(AΛΗΘΕΙΑ,Η ΜΚΟ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ;;)
Ο 8:11μμ που είδε λίγο βιαστικά το κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

@8.11
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ KOZANIMEDIA.GR ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ". ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ( ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ) ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.ΞΕΚΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ..

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος της συγκεκριμένης ανάρτησης έχει μπει από το AIVRES, αφού στο Kozanimedia o τίτλος ήταν άλλος...:
"Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βελβεντού: «Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου»"

Και κάτι που κέντρισε την προσοχή μου: Στην Ιταλική γλώσσα (και όχι στα λατινικά απ' όπου προέρχεται αρχικά, ως όρος που χρησιμοποιείται στη διπλωματία) το Persone non grate ως ο πληθυντικός του persona non grata (όπου grato ο ευγνώμων), μια χαρά στέκει...Και χρησιμοποιείται ακόμα και στον γραπτό λόγο. Αδόκιμα δεν ξέρω αλλά χρησιμοποιείται...

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
Βάσω Σάφη

Ανώνυμος είπε...

RE PEDIA O FEFEKAS PIOS INE;

Ανώνυμος είπε...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βελβεντού: «Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου»

Αυτός είναι ο τίτλος στο Kozanimedia. Κατα τα λοιπα, εχει δικιο ο τελευταιος, δεν ειναι η ουσια.
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Βάσσω όμως οι διεθνείς αυτές ορολογίες είναι καθιερωμένες στα Λατινικά,νομίζω.Έτσι λέμε και casus belli,mutatis mutandis κλπ.
(ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ).

ai-vreS είπε...

Ένας φιλόλογος που ξέρει Λατινικά αλλά όχι Ιταλικά.
Η Βάσω έχει απόλυτο δίκιο

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη (ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) η επιστολή. Το Βελβεντό είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο, προσφέρει άριστη φιλοξενία σε όλους, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, μέσα σ' αυτούς και η δημοτική αρχή. Τέτοιες επιστολές μόνο ντροπή μας προκαλούν. Ντροπή σε όσους τολμούν και εκφράζονται έτσι εξ' ονόματος όλων.
Και για όσους ετοιμάζονται αύριο για επεισόδια, να ξέρουν πως θα μας βρουν όλους τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες του Βελβεντού απέναντί τους.
Άντε γιατί το αστείο παρατράβηξε!

Ανώνυμος είπε...

που ξερν οι βιλβινοι απου φιλουξενια; σι καν τουν φιλουν για να σι ικμιταλευτουν. που ξερν οι βιλβινοι απου ιθελοντισμον; καν καμια δλεια κι πιριμεν να πλιρωθουν. και στην γωνιαν πιριμεν η φουτουγραφς για να τς βγαλ φουτουγραφιαν για τς ιφημεριδις.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι οι υγειεις σκεπτομενοι ανθρωποι του βελβεντου δεν κανουν κατι για να ακουστει και οι δικια τους αποψη?
με αυτα που κανουν οι συμπολιτες σας θα απομεινετε μονοι σας,ρωτηστε τν επιχειρηματικο κοσμο σας να σας πει κτ θα ξερει παραπανω για το αν μειωθηκε η κινηση στο χωριο σας..

Το Προφίλ μας