Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πόθεν έσχες

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Η απροθυμία των αιρετών σε αρκετούς δήμους να δώσουν τα στοιχεία του “πόθεν έσχες” είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία στο σύνολό της. Αν, λοιπόν, όσοι αμείβονται απο το κράτος και κατέχουν δημόσιες θέσεις με το “έτσι θέλω” αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τις πηγές των εισοδημάτων τους, τότε οι υπόλοιποι γιατί να το κάνουν.


Το ζητούμενο στην περίπτωση αυτή, όμως, δεν είναι μόνο τι κάνουν οι αιρετοί, αλλά και το πως αντιδρά στην απροθυμία αυτή το ίδιο το υπουργείο εσωτερικών, το οποίο έχει ζητήσει τα στοιχεία. Τους αφήνει στο μακάριο ύπνο τους ή τους επιβάλλει να συμμορφωθούν με μέσα, τα οποία κρίνει πρόσφορα. Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, συνηθίζουν να δικαιολογούνται πολλοί, αυτά είναι που μας μάραναν;
Σαφώς και όχι είναι η απάντηση. Απο κάπου, όμως, πρέπει να ξεκινήσουμε κι αυτό το κάπου είναι η ελάχιστη οργάνωση και η συνέπεια σε βασικούς κανόνες.
Το αν κάποιος δήμος δεν έχει ιστοσελίδα ή αν οι εργαζόμενοί του ολιγώρησαν και δεν έχουν αναρτήσει τα στοιχεία, τα οποία τους έχουν δοθεί έγκαιρα, αυτό θα πρέπει να γίνει γνωστό και να αντιμετωπιστεί απο την κάθε δημοτική αρχή. Αν πάλι είναι ευθύνη των ίδιων των αιρετών που δεν θεώρησαν υποχρέωσή τους να δημοσιοποιήσουν τη δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης, τότε και αυτό θα πρέπει να γίνει γνωστό, για να ξέρουμε κι εμείς που ψηφίζουμε τι μας γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας