Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μετατροπή ξενοδοχείου σε φοιτητικές – νεανικές κατοικίες στην περιοχή της Ομόνοιας

Aπό το government.gov.gr
Συνάντηση με θέμα την προγραμματική σύμβαση της μετατροπής ξενοδοχείου στην περιοχή της Ομόνοιας στην Αθήνα σε φοιτητικές – νεανικές κατοικίες είχαν, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κι ο Αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος του προγράμματος δράσεων του ΥΠΕΚΑ που αφορούν  στην αναζωογόνηση της Αθήνας και  προβλέπεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ενώ ενδυναμώνεται από τη συμβολή του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο διαθέτει το πρώην ξενοδοχείο «La Mirage» που ανήκει...


...στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, με ευνοϊκούς όρους, ώστε το επιχείρημα να καταστεί εφικτό.

Μετά από συμφωνία των τριών μερών για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, παίρνει σάρκα και οστά μια από τις βασικότερες δράσεις στην Αθήνα για την αναζωογόνηση του υποβαθμισμένου κέντρου της πόλης. Στόχος είναι τα πρώην εμβληματικά κτήρια του να επαναχρησιμοποιηθούν, ώστε να προσελκυσθούν νέοι άνθρωποι με δυναμική παρουσία και να ξαναγεννηθεί η περιοχή της Ομόνοιας. Πρόκειται για δράση με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα αφού απευθύνεται σε φοιτητές και νέους σε ηλικία κατοίκους, άτομα που εξακολουθούν να ανακαλύπτουν και την δυναμική του κέντρου της πόλης και με την παρουσία τους και τη δραστηριοποίησή τους όλο το εικοσιτετράωρο θα συμβάλουν ώστε αυτό να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς και να αποκτήσει ζωή.

Το κτήριο θα λειτουργήσει ως άτυπο ξενοδοχείο, θα παρέχει όλες τις βασικές εξυπηρετήσεις με ελκυστικό ενοίκιο, στην τιμή των 200 ευρώ το μήνα, υψηλή ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και μεγάλο εστιατόριο. Με επιπλέον χρέωση θα υπάρχει η δυνατότητα παροχών ξενοδοχειακού επιπέδου, όπως καθαριότητα δωματίου και φροντίδα ρουχισμού. Στόχος είναι να γίνει η επισκευή και να προετοιμαστεί ο εξοπλισμός του ταχύτατα, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή του τον επόμενο Σεπτέμβρη, οπότε θα ξεκινήσει και η νέα πανεπιστημιακή χρονιά. Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το Πράσινο Ταμείο, φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ενώ διερευνάται και δυνατότητα ανεύρεσης κι άλλων πόρων.

Η μετατροπή του ξενοδοχείου σε νεανική φοιτητική κατοικία αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα που η επιτυχία του θα δώσει τη δυνατότητα ανάπλασης κι άλλων τέτοιων κτηρίων, κενών χρήσης, που το τελευταίο διάστημα δημιουργούν αστικά κενά και ενισχύουν την υποβάθμιση της πόλης, ώστε να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση της Αθήνας και να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας