Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

της Σοφίας Ζουζέλη
Συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή η επερώτηση σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που κατέθεσαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο επερωτώντα Βουλευτή το Στάθη Κωνσταντινίδη. Ο Υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος κλήθηκε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν, ως μέλη της Διοικούσας, καθηγητές μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου για την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου και εάν σκοπεύει το Υπουργείο στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών ή αν δεν περιλαμβάνονται τέτοιες σκέψεις στο σχεδιασμό τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον. 

Τέθηκε επίσης το θέμα που είδε τελευταία τα φώτα της δημοσιότητας και αφορά στην ύπαρξη κρυφού Καλλικράτη στα Πανεπιστήμια με συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών και τμημάτων και εάν ένα τέτοιο ενδεχόμενο απειλεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Κωνσταντινίδη, ο κ. Πανάρετος, απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια στα συγκεκριμένα ερωτήματα, που ανέπτυξαν οι επερωτώντες Βουλευτές και δεν ανέλαβε δεσμεύσεις, καλλιεργώντας περαιτέρω την αβεβαιότητα για το μέλλον. 
Πηγή: ΕΡΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι γνωρίζοντες ανάγνωση των στρατηγικών επιχειρησιακών σχεδίων των Υπουργείων αντιλαμβάνονται πως στα πλαίσια του ΕΣΠΑ η εθνική στρατηγική για όλα (μα όλα) τα Πανεπιστήμαι της χώρας περιλαμβάνουν μόνο :

Ανάπτυξη βοηθητικών υποδομών (φοιτητικές εστίες, βιβλιοθήκες κλπ) κατά το δυνατό μέσω ΣΔΙΤ και σε καμμία περίπτωση δεν προβλέπονται νέες βασικές κτιριακές εγκαταστάσεις για σχολές και τμήματα -

τι σημαίνει αυτό απλά : όχι ανέγερση Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη - όχι και Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά

τα υφιστάμενα τμήματα παραμένουν στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται

Ποιός είναι ο πολύ απλός τρόπος για να δει ο πολίτης της Περιφέρειας εάν υπάρχει άλλη στρατηγική για την Δυτική Μακεδονία ?

Το ΠΕΠ της Περιφέρειας ανοίγει πρόσκληση για βασικές υποδομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πολυδύναμο κτίριο κλπ) -

Σήμερα οι προσκλήσεις που τρέχουν αφορούν μόνο σε εξοπλισμό για ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο

Τα ανωτέρω είναι γεγονότα

Όλα τα υπόλοιπα είναι φήμες ...........

Ανώνυμος είπε...

Νεο blog για τον αμίαντο (τη σύγχρονη πληγή των σχολείων)

http://amiantosnews.blogspot.com

Το Προφίλ μας