Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ελλήσποντος WiFi (!)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο «Καινοτόμες Υπηρεσίες Προώθησης Ευρυζωνικότητας στο Δήμο Ελλησπόντου», το οποίο αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξέλιξη των ασύρματων υπηρεσιών για τους πολίτες του Δήμου μας. Ο Δήμος Ελλησπόντου, ανταποκρινόμενος στην πρόκληση για συμμετοχή στις σύγχρονες εξελίξεις, συμμετείχε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Γ’ ΚΠΣ και χρηματοδοτήθηκε για την υλοποίηση του έργου, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 192, «Προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών στον Δήμο Ελλησπόντου μέσω της υλοποίησης έργου επίδειξης των ευρυζωνικών δικτύων και εφαρμογών». Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση και η δωρεάν χρήση ασύρματου δικτύου από τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας, σε συγκεκριμένους χώρους μαζικής εστίασης. Το δίκτυο αποτελείται από δεκαπέντε (15) σημεία (hotspots) κατανεμημένα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ως εξής: 

1. Δημοτικό Σχολείο Πολυμύλου 
2. Δημοτικό Κατάστημα Πολυμύλου 
3. Δημοτικό Κατάστημα Αγ. Χαραλάμπου
4. Δημοτικό Κατάστημα Τετραλόφου 
5. Δημοτικό Κατάστημα Καπνοχωρίου 
6. Δημαρχείο (Κεντρικό) 
7. Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου 
8. Κ.Ε.Κ. Αγ. Δημητρίου 9. Κ.Ε.Π. Ρυακίου
10. Πολύκεντρο Ακρινής 11. Δημοτικό Σχολείο Ακρινής 
12. Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου 
13. Δημοτικό Κατάστημα Δρεπάνου
( Δύο ακόμη σημεία πρόκειται να τοποθετηθούν αφού πρώτα καταγραφεί, μέσω στατιστικών στοιχείων, η καθημερινή επισκεψιμότητα) 
Το έργο λειτουργεί πιλοτικά λόγω ορισμένων δυσκολιών που ανέκυψαν εξαιτίας της μορφολογικής ιδιαιτερότητας του Δήμου μας αλλά και λόγω της τεράστιας γεωγραφικής του έκτασης. Τα προβλήματα αυτά, που είναι κυρίως τεχνικής φύσης, έχουν δρομολογηθεί και πρόκειται να ξεπεραστούν άμεσα και σε σύντομο διάστημα το ασύρματο δίκτυο να λειτουργεί πλήρως.

5 σχόλια:

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΒΑΪΖΟΓΛΟΥ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΕΡΑΪΔΑ , ΤΙΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Ξενοφώντα, περίμενε να ικανοποιηθεί πρώτα το αίτημα του συχωριανού σου που ζήτησε τελεφερίκ για την Νεράιδα και μετά θα εξετασθούν τα υπόλοιπα αιτήματα.

Ανώνυμος είπε...

Στην Νεράιδα οι επιχειρήσεις τρώγονται μεταξύ τους.Δεν υπάρχει κοινή συνεργασία για τίποτα.Οταν ερχεται ενα λεωφορείο εκδρομέων, οι επιχειρηματίες
βγαίνουν απο τα μαγαζιά τους, για να τους αρπάξουν μέσα! Και ολα αυτα, σε μια μόνιμη διενεξη μεταξυ τους οι επιχειρησεις (ολα τα χρόνια) της Νεραιδας....
Και μετά εμειναν απο Οπτικές Ινες...
Και εμειναν πίσω σε όλα.
Ακόμα δεν το κατάλαβαν...

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΒΑΪΖΟΓΛΟΥ είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 7:42 , ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΡΑΪΔΑ , ΠΡΟΣΠΑΘΌΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ , ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ .
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΣ
ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ , ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ , ΕΣΤΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ .
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ (ΟΤΕ)ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ανώνυμος είπε...

Oχι και άριστες Mr Ιάκωβε...
Δηλ το Ostria συνεργάζεται άριστα με το ΝΟΚ;
Tο Ιριδα συνεργάζεται άριστα με το Οστρια;
*Oχι μόνο άριστες δεν είναι οι σχέσεις των επιχειρήσεων Νεράιδας μεταξύ τους, αλλά ΕΧΘΡΙΚΕΣ!

Το Προφίλ μας