Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Πανηγυρικός Εορτασμός της Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού Βαζελώνος

Το Σωματείο Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος σας καλεί να τιμήσετε τις εκδηλώσεις πανηγυρικού εορτασμού της υπό ανιστόρηση Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού Βαζελώνος. Με την ευγενική χορηγία-συνεργασία Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης-Ε.Π.Τ.Α.Κ., Δήμου Ελλησπόντου, Α.Η.Σ. Αγίου Δημητρίου. Κατά τον πανηγυρικό εορτασμό θα γίνει υποδοχή και προσκύνηση των λειψάνων Αγίου Ιωάννη Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή από την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Ροδολίβους Σερρών.
Πρόγραμμα:
Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 Παραμονή εορτής,
  • 18:30 υποδοχή λειψάνων Αγίου Ιωάννη Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή και Μέγας, Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.
  • 21:00-02:00, Ιερά αργυπνία.
Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 Εορτασμός γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου,
  • 07:00-10:30 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.
  • 10:00 Προσέλευση επισήμων.
  • 10:30 Λιτάνευση Ιεράς εικόνας και λειψάνων Αγίου Ιωάννη Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή.
  • 11:00 Κέρασμα προσκυνητών και επισήμων.
  • 11:30 Χορευτικές εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.
  • 19:00 Παράκληση Αγίου Ιωάννη Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή.
Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, υπήρξε η αρχαιότερη στον Πόντο, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή. Χτίστηκε κατά την παράδοση στα 270 μ. Χ. Από το 1970 το Σωματείο Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα με την συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής, των τοπικών φορέων, πλήθους ανώνυμων και επώνυμων πιστών, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μικρών ή μεγάλων ευεργετών, άρχισε το επίπονο έργο της ανιστορήσεως της Μονής, στις δυτικές πλευρές του Βερμίου στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης, με την κατασκευή του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη, κελιών και άλλων.

Σωματείο Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος
Άγιος Δημήτριος ΕλλησπόντουΤ.Θ. 293 Κοζάνη Τ.Κ. 50100
Τηλ. : 6944305572

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου