Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

«Η Κοζάνη χρειάζεται ταυτότητα»- Ομιλία του δημάρχου Λ. Μαλούτα για το νέο δήμο

από το ΧΡΟΝΟ
Την πρότασή του για το δήμο Κοζάνης στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κοβεντάρειο ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μαλούτας εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το δήμο Κοζάνης, ξεκινώντας άτυπα και την προεκλογική του εκστρατεία. Ξεκινώντας την ομιλία του ο δήμαρχος Κοζάνης τόνισε ότι «η νέα μεταρρύθμιση ήταν ένα αναγκαίο βήμα και για την ίδια τη χώρα, στην προσπάθεια για σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας. ¸να καθοριστικό βήμα για το μέλλον όλων και για αυτό πέρα από τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις μας, δεν έχουμε άλλο δρόμο». 

Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου ενεργειακού δήμου που δημιουργείται μετά τη συνένωση πέντε δήμων, με 90.000 κατοίκους και έκταση πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα. Ο νέος δήμος Κοζάνης θα βρίσκεται σε επαφή με δυο λιμναία οικοσυστήματα, πλούσιο πολιτιστικό πλούτο εθνικής εμβέλειας και έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Ο δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε, επίσης, στην κρίση αναπτυξιακής ταυτότητας που περνάει η περιοχή μετά το κλείσιμο των ΑΕΒΑΛ, ΜΑΒΕ, ΕΛΣΙ, τη συρρίκνωση της ΔΕΗ και του ΤΕΙ, που «έχουν σοβαρές και μετρήσιμες επιπτώσεις στο παραγόμενο οικονομικό προϊόν του Νομού». «Για όποιους δεν το κατάλαβαν μπήκαμε εδώ και καιρό στη μεταλιγνιτική περίοδο, και δεν θα αργήσει η μέρα που θα αρχίσουν να κλείνουν οι λιγνιτικές μονάδες» τόνισε ο κ. Μαλούτας, συνεχίζοντας πως «είναι ανάγκη επιτέλους η περιοχή μας να ενταχθεί στην πιο ευνοϊκή ζώνη χρηματοδοτήσεων του νέου αναπτυξιακού νόμου» και πρόσθεσε πως «η ανταγωνιστικότητα, η εξωστρέφεια και η ποιότητα είναι χαρακτηριστικά απολύτως απαραίτητα για την ανάπτυξη του τόπου». Ο κ. Μαλούτας προχώρησε σε έναν απολογισμό των δράσεων που έχει προχωρήσει ο δήμος Κοζάνης μέχρι σήμερα, όπως ο δημοτικός κήπος, οι αναπλάσεις του κέντρου, τα έργα για το περιβάλλον, η Χαρτοθήκη, η ύδρευση, το φεστιβάλ αφήγησης και το ευρυζωνικό δίκτυο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και στην ανάγκη ανάδειξης της ταυτότητας της Κοζάνης. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας -όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα για μια ισχυρή αυτοδιοίκηση» κατέληξε ο κ. Μαλούτας, λέγοντας πως «η 1η του Γενάρη του 2011 δεν θα είναι η ημερομηνία που θα ενώσουμε μόνο τις διοικητικές μας υπηρεσίες και τις εκτάσεις μας. Θα πρέπει να είναι η ημερομηνία που οι επόμενες γενιές, που θα ζουν και θα δημιουργούν στον τόπο μας, θα τη θυμούνται ως ένα σημαντικό σημείο αναφοράς». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Αιανής Γ. Τζέλλος, Ελίμειας Αθ. Ματιάκης και Δημ. Υψηλάντη Κυρ. Μιχαηλίδης, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Γ. Παγούνης, ο πρώην νομάρχης Κοζάνης Π. Μητλιάγκας, ο τ. βουλευτής Ρ. Κοκελίδης, o Πρόεδρος της Διοικούσας του ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας Δημ. Μαυροματίδης και πολλοί άλλοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μαλούτα
εκπρόσωπε της "ΚΟΖΑΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ",, της 20ετίας

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ?????

ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ?????

να υποθέσουμε, ότι δεν ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ έλλείψει ΧΡΗΜΑΤΩΝ
και
μετά
απο 20 χρόνια????

ΒΡΕΘΗΚΑΝ και ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ?????
για
οι αναπλάσεις του κέντρου, τα έργα για το περιβάλλον, η Χαρτοθήκη, η ύδρευση, το φεστιβάλ αφήγησης και το ευρυζωνικό δίκτυο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και στην ανάγκη ανάδειξης της ταυτότητας της Κοζάνης.

Το Προφίλ μας