Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Πέρασε στην ιστορία η 1η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της χώρας

της Μαίρης Κεσκιλίδου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με το πάτημα ενός κουμπιού η Τίνα Μπίρμπίλη υπουργός ενέργειας περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής έθεσε χθες εκτός λειτουργίας την 1η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, σε μία συμβολική κίνηση της για την νέα εποχή που διανοίγεται στον τομέα της Ενέργειας αντικαθιστώντας τις παλαιές μονάδες με νέες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Σε δηλώσεις της τόνισε ότι η ΔΕΗ διατηρεί το 51% των μετοχών διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα της ενώ δεσμεύτηκε για καταγραφή των ελλείψεων στα Ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής που θα πληρωθούν μέσω της εξαγγελίας νέου διαγωνισμού προσλήψεων προσωπικού προσθέτοντας ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους θα απορροφηθούν σε τομείς της επιχείρησης οι 1600 επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2007. 

Επεσήμανε ιδιαίτερα την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των ρυπογόνων μονάδων ηλεκτρικής παραγωγής και την αντικατάσταση τους από νέες σύγχρονης τεχνολογίας, όπως η Πτολεμαίδα5 και η Μελίτη 2 στην Φλώρινα. 
Η Τίνα Μπιρμπίλη έφθασε με καθυστέρηση μιας ώρας περίπου στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας προερχόμενη από τη Φλώρινα για να κατευθυνθεί στο αμφιθέατρο παρακολουθώντας την εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Αρθούρος Ζερβός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ για τη μεγάλη ενεργειακή και κοινωνική προσφορά της Μονάδας και των εργαζομένων της, παρουσιάζοντας στη σύντομη ομιλία του το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της επιχείρησης με έμφαση στις Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας . Η ΔΕΗ τίμησε ορισμένους από τους πρώτους εργαζόμενους στην μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που εγκαινίασαν ο τότε βασιλιάς Παύλος με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Ιούνιο του 1959 για να τεθεί σε λειτουργία δύο μήνες αργότερα ( Σεπτέμβριος 1959) ισχύος 70 mv. Στην επόμενη δεκαετία κατασκευάστηκαν και οι άλλες τρεις μονάδες του σταθμού. 
Ενωρίτερα ο διευθυντής του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας κ. Παπαβραμίδης αναφέρθηκε γενικότερα στη λειτουργία του σταθμού τη δυναμική του αλλά και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της περιοχής. 
Στην ίδια εκδήλωση το λόγο πήραν εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Σωματείων της περιοχής οι οποίοι έθεσαν στην κ. Μπιρμπίλη σειρά αιτημάτων τους. 
Η περιοδεία της Τίνας Μπιρμπίλη ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και τον οικισμό της Ακρινής για να μεταβεί στη συνέχεια στη Φλώρινα όπου παρέστη σε συγκέντρωση στη Νομαρχία, ενώ χθες επισκέφθηκε την Αχλάδα και τους Αναργύρους. H επίσκεψη της Tίνας Μπιρμπίλι στον Nομό Kοζάνης ολοκληρώθηκε με ομιλία με θέμα την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο αμφιθέατρο «Kωνσταντίνος Aρσένης» της Περιφέρειας Δυτικής Mακεδονίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά Επιτρέπεται????

Τον Αρχιτέκτονα, με σπουδές
στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μονπελιε της Γαλλίας,
Πρόεδρος συλλόγου ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ και ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ....κ.λ.π.

ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ κύριο Γ. ΤΣΙΟΥΜΑΡΗ

ΝΑ ΜΗΝ Εκφωνήσει τον λόγο του, στην Υπουργό,

στην ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 ????

Προτείνω εις ένδειξη Διαμαρτυρίας

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Υ.Γ Καλοκαίρι είναι , ευκαιρία να χαθούν τα ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ!!!!

Το Προφίλ μας