Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ακόμη χωρίς Περιφερειακό Υποκατάστημα Ο.Γ.Α. η Δυτική Μακεδονία

Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, Ιορδάνης Ανδρεάδης, κατέθεσε στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, γραπτή ερώτηση, με αντικείμενο τη μη λειτουργία ΜΟΝΟ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακού Υποκαταστήματος του Ο.Γ.Α., στην Κοζάνη, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του συγκεκριμένου Ταμείου. 
Ακολουθεί το κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ: 
«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 
Η Δυτική Μακεδονία εξακολουθεί -παρά την απόφαση της Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κας. Φάνη Πάλλη Πετραλιάς, το Δεκέμβριο του 2008, για την ίδρυση και λειτουργία Περιφερειακού Υποκαταστήματος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), με έδρα την Κοζάνη, να μην διαθέτει αντίστοιχο κατάστημα, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του συγκεκριμένου Ταμείου. 

Επισημαίνεται ότι ο Ο.Γ.Α. έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία 7 Περιφερειακών Υποκαταστημάτων στις έδρες των Διοικητικών Περιφερειών της χώρας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Περιφερειακής του παρουσίας και της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του. Μόνο στην Κοζάνη ακόμη δεν έχει ιδρυθεί αντίστοιχο Περιφερειακό Υποκατάστημα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του συνόλου των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του εν λόγω Ταμείου στη Δυτική Μακεδονία (π.χ. αγροτών, αλιέων, εργαζόμενων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και ελεύθερων επαγγελματιών, που ασκούν το επάγγελμά τους σε αγροτικές περιοχές). 
Η μη λειτουργία ανάλογου καταστήματος στην Κοζάνη συνιστά πλήρη υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ο.Γ.Α. στη Δυτική Μακεδονία, καθώς ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει αυξηθεί ο χρόνος απονομής συντάξεων, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει τα 1 -2 έτη. Σ αυτό το πλαίσιο, δεδομένου ότι μη λειτουργία Περιφερειακού Υποκαταστήματος του Ο.Γ.Α., στην Κοζάνη, αποτελεί αδικία, τη στιγμή που λειτουργούν στο σύνολο των λοιπών εδρών των Διοικητικών Περιφερειών της Επικράτειας, ερωτάται ο κ. Νομάρχης: 
- Προτίθεσθε να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- για την άμεση λειτουργία Περιφερειακού Υποκαταστήματος του Ο.Γ.Α., με έδρα την Κοζάνη, γεγονός που θα συμβάλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας σε θέματα περίθαλψης, παροχών  επιδομάτων και συνταξιοδότησης;» 
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού 
Ιορδάνης Ανδρεάδης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαλά αυτο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απο ΠΟΣΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ αποτελείται???????

και
η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ εν έτη 2010 πραγματοποιείται????

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΖΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΦΑΝΗΚΕ.

Το Προφίλ μας