Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους


Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

-  Η καθιέρωση παγκόσμιων ημερών λέει κάτι, αν δεν υπάρξει μέριμνα ανατροπής των σημερινών δεδομένων;
- Που είναι το μάθημα αγωγής υγείας στα σχολεία;
- Που είναι τα προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης;
- Που είναι τα κέντρα απεξάρτησης;
- Τι έγινε με την μεθαδόνη; 
- Η διακίνηση δημιουργεί χρήστες;
- Η οι χρήστες δημιουργούν ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ¨;
- Γιατί περισσότεροι από 6.000 ¨΄άρρωστη¨ είναι σε λίστα αναμονής;  

       Τελικά είναι πρόβλημα η χρήση ουσιών και πρέπει να αντιδράσουμε σαν κράτος και σαν κοινωνία; ή είναι κάτι απλό που το αφήνουμε να χρονίζει γιατί προηγούνται σοβαρότερα ζητήματα;
        Με το μήνυμα «Χρέος μας είναι η ζωή» χωρίς ουσιοεξαρτήσεις, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ κάνει κάλεσμα συμμετοχής στον Εθελοντισμό και  στον Αθλητισμό. Δεν θέλουμε νεολαία άβουλη με θολές σκέψεις, θέλουμε νεολαία που να απαιτεί ποιότητα Ζωής, που να μπορεί να αντιδράσει και να απαιτήσει τα θέλω της.
          Ως Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών αγωνιζόμαστε για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, για την ποιότητα Ζωής, δωρίζουμε Ζωή με το Αίμα μας, γι αυτό φωνάζουμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ¨ΝΟΜΙΜΕΣ¨ ή ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, δεν προάγουν ούτε την σωματική, ούτε την ψυχική υγεία.
       Όμως και οι οικογένειες ας δώσουν παράδειγμα κοινωνικότητας και συμμετοχικότητας στα παιδιά, δεν αποτελεί λύση το να γράφεις το παιδί σου σε ένα γυμναστήριο σε μια ομάδα και να νομίζεις ότι έκανες το χρέος σου, και μετά αραχτός στο σαλόνι σου έξω από κοινωνική συμμετοχή, να κάνεις αρνητική κριτική για τους πάντες και τα πάντα, ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙΣ την όποια προσπάθεια έκανες με την εγγραφή σε γυμναστήριο.
       Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, δεν φτάνει, δεν αρκεί, χρειάζονται πρώτα και πάνω από όλα ενεργοί πολίτες.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Κοζάνης

Τσαουσίδης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας