Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συνεδρίασε στην Κοζάνη το Δ.Σ. των ψηφιακών πόλεων κεντρικής Ελλάδας


Η 3η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Ψηφιακών Πόλεων Κεντρικής Ελλάδας – CitiesNet, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, στο χώρο του Κοβεντάρειου, παρουσία Δημάρχων και εκπροσώπων των 11 Δήμων που συμμετέχουν στην Διαδημοτική Εταιρεία. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των έργων του Δήμου Κοζάνης και του Δικτύου Ψηφιακών Πόλεων Κεντρικής Ελλάδας, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κοινωνίας της Πληροφορίας».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. περιλάμβαναν ενημέρωση για την πρόοδο των ενεργειών της CitisNet καθώς και την αγορά, επί τόπου σύγκλιση γενικής συνέλευσης της εταιρίας, θέματα που αφορούσαν τη βιωσιμότητα της εταιρίας, τα μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών, πιστοποιήσεις και επόμενα βήματα, έργα της εταιρίας διαθέσιμα για μετόχους και καθορισμό της επόμενης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της CitiesNet, κ. Μιχάλης Ταμήλος, επεσήμανε πως «το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως σκοπό οι δήμοι να συντονίσουν τη δράση τους μπροστά στις νέες προκλήσεις της εποχής, οι οποίες έχουν ενταθεί μετά τον Καλλικράτη και τις νέες προοπτικές που θέτει, καθώς δίνει στους δήμους περισσότερες αρμοδιότητες και χωρική ενότητα. Στόχος είναι οι υπάρχουσες τεχνολογικές χρήσεις να εφαρμοστούν στις πόλεις της περιφέρειας, προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικές, καθώς αυτό αποτελεί το ζητούμενο της εποχής».
Ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας αφού αναφέρθηκε στη σημασία συμμετοχής του δήμου στην  CitiesNet Α.Ε. επεσήμανε πως «Υλοποιήσαμε ένα σύνολο επενδύσεων, που το ύψος τους ξεπερνά τα 5 εκ. € και θέτουμε ως ξεκάθαρο στόχο, τον ανασχεδιασμό των διοικητικών διαδικασιών, ώστε αυτές να διεκπεραιώνονται μέσω των Ευρυζωνικών υποδομών. Φιλοδοξούμε να λειτουργούμε με τρόπο, που να ανταποκρίνεται στο αίτημα των πολιτών για αναβαθμισμένες υπηρεσίες, βασισμένες στις ψηφιακές τεχνολογίες και τις αρχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Να παρέχουμε υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα εξυπηρέτησης των δημοτών και των επιχειρήσεων, που αυξάνουν τη διαφάνεια και δημιουργούν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον , προς όφελος των εργαζομένων και της Δημόσιας Διοίκησης καθαυτής. Συμμετέχουμε στις ψηφιακές πόλεις , καθώς η εποχή της μοναχικής πορείας έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή. Διότι τα οφέλη για τους πολλούς κερδίζονται , όταν συζητάς με πολλούς , ανταλλάσεις απόψεις, προβληματίζεσαι , μοιράζεσαι και διαμορφώνεις τεχνογνωσία και με αυτούς πορεύεσαι στο κυνήγι για νέους στόχους. Αυτό ισχύει ιδίως για έναν τομέα που εν πολλοίς είναι αδιαμόρφωτος, για έναν τομέα που το μέλλον του σχεδιάζεται σήμερα. Και όλα αυτά , διότι οραματιζόμαστε ένα δήμο :
  • Στον οποίο, ο ψηφιακός αναλφαβητισμός δεν έχει θέση και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα πρόσβασης και αξιοποίησης των υποδομών στις οποίες ως τόπος έχουμε επενδύσει.
  • Έναν δήμο στον οποίο η κοινωνία των πολιτών , εισπράττει τη διάχυση της πληροφορίας , κόντρα σε κάθε φραγμό , καθώς περισσότερο από ποτέ, ΣΗΜΕΡΑ , αποτελούμε όχι μόνο δέκτες αλλά και παραγωγούς – πληροφοριών.
  • Που η ψηφιακή του ταυτότητα , θα αποδεικνύεται από την ίδια τη λειτουργία του, που θα στηρίζεται στις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
  • Που μέσα από την αναδιοργάνωση και την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις ευρυζωνικές υποδομές , προκειμένου να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα, στο σημαντικότερο για την αυτοδιοίκηση ζητούμενο, που είναι η ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη.»
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν επίσης ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δερβένης, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Μπαρμπούκης καθώς και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Νούτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας