Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: Άμεση στελέχωση με προσωπικό των δομών υγείας στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού, συνολικότερα στην ΠΕ Κοζάνης

Το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων έχει φέρει στην επιφάνεια μια σειρά από προβλήματα που προϋπήρχαν και έχουν την ρίζα τους στην πολιτική που ακολουθείτε όλα αυτά τα χρόνια, διαδοχικά, από όλες τις κυβερνήσεις.  

Πιο χαρακτηριστικό οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς στο ΚΥ Σερβίων, στα υπόλοιπα περιφερειακά ιατρεία, γενικότερα στο ΕΚΑΒ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας, να πάρει τώρα μέτρα πριν να είναι ήδη αργά. Να υλοποιήσει τα αιτήματά των υγειονομιών, του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, που ζητάνε προσλήψεις και όχι μόνο.

Με το κλείσιμο της γέφυρας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε αυτήν, αυτόματα, διπλασιάστηκαν οι αποστάσεις, οπότε πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε άμεσα τυχόν επείγον περιστατικά να αντιμετωπιστούν επιτυχώς.  

 

Απαιτούμε:

- Ενίσχυση των δομών υγείας τώρα με το απαραίτητο προσωπικό, του ΚΥ Σερβίων, των περιφερειακών ιατρείων, του ΕΚΑΒ. Προσλήψεις τώρα μόνιμου προσωπικού.

- Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις σε προσωπικό στο ΓΝ Κοζάνης. Όχι στην παράδοση στους εργολάβους της σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης. Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού τώρα.

-  Άμεσες ενέργειες ενίσχυσης και αναβάθμισης του επαρχιακού δικτύου που θα επωμιστεί το βάρος των μετακινήσεων χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων.

 

Κοζάνη 1.4.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας