Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ευχές για το νέο έτος 2023 με δύο φράσεις.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Ευχές για το νέον έτος 2023, συμπυκνώνουν δύο φράσεις, τα ευχετικά αιτήματα των ημερών - με τον συνεπαγόμενο αγώνα και με την παράλληλη συν-εργατικότητά μας για την σταδιακή πραγματοποίησή τους σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Διαφορετικά οι ευχές παραμένουν απλώς ευχές.

 

1η: ‘’.. Ελθέτω εφ’ ημάς, Κύριε, η βασιλεία σου, βασιλεία αγάπης, χρηστότητος, δικαιοσύνης και ειρήνης..’’ (‘’Ευχή επί τη ενάρξει του νέου έτους’’. Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2023, σελ. 77).

 

2η: ‘’.. Να αξιοποιήσουμε τον νέο χρόνο της χρηστότητος του Κυρίου ‘’εν ειρήνη και μετανοία’’ εμπιστεύοντας ‘’εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ’’. Να γίνουμε άνθρωποι καλής θελήσεως, ταπεινόφρονες, με ‘’νουν Χριστού’’ και να επανεύρουμε και να διαφυλάξουμε την ταυτότητά μας. Και η δική μας ταυτότητα γράφει: ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!’’ (Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Ποιμαντορική Εγκύκλιος Πρωτοχρονιάς 2023).

 

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους και ειρήνη στη γη με δικαιοσύνη!

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

30-12-2023

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Να γίνουμε άνθρωποι καλής θελήσεως, ταπεινόφρονες". Ωχ, αν είναι ταπεινοφρονες σαν το δεσποτη που τα γράφει αυτά,να μας λειπεται.Ο δε παπά Κώστας που αναδημοσιεύει τέτοιες μεγαλοστομίες (να μην πω τη λέξη που πρέπει) που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα,μόνο ρεζίλι γίνεται.Και το επαναλαμβάνει συνεχώς.

Το Προφίλ μας