Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Κων/νος Στόκκος (Δ/ντης ΜΕΘ Μαμάτσειου): “Πανδημία των ανεμβολίαστων – Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην εντατική” -Τι είπε για τη λειτουργία της ΜΕΘ, τις ελλείψεις γιατρών καις τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας-VI

της Βάσως Σάφη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Στην εκπομπή του TOP CHANNEL “ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ” και τον Παναγιώτη Πλιάτσιο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο διευθυντής της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, καρδιολόγος εντατικολόγος Κωνσταντίνος Στόκκος, μιλώντας για τη μάχη των γιατρών με την πανδημία, τις ελλείψεις των γιατρών και τις δύσκολες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί. 
Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει την έλλειψη ΜΕΘ στη χώρα, απάντησε πως το πρόβλημα είναι διαχρονικό και αφορά στην έλλειψη γιατρών σήμερα, κάτι που επηρεάζει και την περιοχή. 
“Σημασία είναι να έχουμε γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό. Στην Κοζάνη λειτουργούσαν 5 κρεβάτια ΜΕΘ αλλά φύγαν κάποιοι συνάδελφοι, αλλά λειτουργούμε 3 για λόγους ασφάλειας των ασθενών, και έχουμε ποσοστό επιβίωσης 60% ασθενών στη ΜΕΘ. 
Η ΜΕΘ λειτούργησε από το μηδέν, υπήρχαν κάποιες προμήθειες, υλικοτεχνικός εξοπλισμός, υπήρξαν προβλήματα αλλά με πίεση έγινε”. 
 
Αναφορικά με το εάν έγινε καλώς ή όχι η ΜΕΘ, απάντησε πως δεν μπορεί το νοσοκομείο Κοζάνης να μην έχει ΜΕΘ και να κάνει συνεχώς διακομιδές, μιας και η Πτολεμαΐδα δεν μπορεί με 5 κρεβάτια να καλύψει όλο τον πληθυσμό στη Δ. Μακεδονία. Σημείωσε πως υπήρξαν συμφέροντα για τη μη δημιουργία της ΜΕΘ στην Κοζάνη, η λειτουργία της οποίας πολεμήθηκε. 
 
Αναφορικά με το εάν υπήρξαν περιστατικά διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ, ο ίδιος απάντησε ότι σήμερα υπάρχουν δύο no covid περιστατικά. Αναφέρθηκε στα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν σε γιατρούς για να έρθουν σε περιφερειακά νοσοκομεία όπως της Κοζάνης, ενώ έκανε έκανε λόγο για παλαιότερα “κατεστημένα και νοοτροπίες” στο Νοσοκομείο Κοζάνης. 
 

 
 Τόνισε πως αναισθησιολόγος υπάρχει τις 20 από τις 30 ημέρες στο νοσοκομείο, λέγοντας πως αν προκύψει έκτακτο περιστατικό μπορεί να προκύψει πρόβλημα, λέγοντας πως είναι βασική ειδικότητα που πρέπει να υπάρχει 30 ημέρες το χρόνο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί. 
 
 Για τον κορωνοϊό, ξεκαθάρισε πως όσοι καταλήγουν από κορωνοϊό, πεθαίνουν από τις επιπλοκές τους ιού. Για τα κρούσματα που εμφανίζονται στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, ο ίδιος είπε πως υπάρχει ανησυχία μιας και τα κρούσματα είναι αρκετά, ενώ αυξάνονται τα περιστατικά που διασωληνώνονται. “Είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων. Οι περισσότεροι, 90% και πάνω είναι ανεμβολίαστοι. Όσοι εμβολιασμένοι μπήκαν στη ΜΕΘ, ένα δύο περιστατικά, είναι μεγάλης ηλικίας”, τόνισε. 
“Όλες οι καχυποψίες πρέπει να σταματήσουν, Νέοι άνθρωποι με οικογένειες, χωρίς προβλήματα υγείας, το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, μπαίνουν στην εντατική και αυτό είναι πρόβλημα”, είπε τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ερωτηθείς για την πιο δύσκολη στιγμή στη ΜΕΘ, απάντησε πως όταν βλέπουν νέο άνθρωπο να μην μπορούν να φρενάρουν τη νόσο και να προχωρούν προς το θάνατο, αυτό είναι το πιο δύσκολο. 
“Μου έλεγε ασθενής, σε παρακαλώ, έχω 3 παιδιά”, είπε με συγκίνηση, λέγοντας πως οι ιστορίες είναι πολλές. Αναφέρθηκε και στον 49χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ της Κοζάνης και αποσωληνώθηκε, αδερφό του 39χρονου που κατέληξε στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου, περιστατικό που πήρε πανελλαδική δημοσιότητα λόγω του νεαρού της ηλικίας.
 “Συνεχίζουμε, θέλουμε να ενισχυθεί η μονάδα για να βοηθήσουμε κόσμο. Οι φορείς δεν πρέπει να κωφεύουν. Αύριο μπορεί να είναι αυτοί στην εντατική. Πρέπει να δράσουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: https://e-ptolemeos.gr
Πηγή βίντεο: TOP CHANNEL 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας