Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – Εμβολιαστείτε για να σώσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας

Έκκληση σε νέους, ηλικιωμένους και παιδιά να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τη ζωή τους, αλλά και τους ανθρώπους που αγαπούν απευθύνει με ανοικτή επιστολή της η σπουδαία Ελληνίδα διανοούμενη, η  Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Η πρώτη γυναίκα Πρύτανης της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία της και Καγκελάριος των Πανεπιστημίων Παρισίων προτρέπει τους πάντες να εμβολιαστούν το ταχύτερο, προκειμένου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «να σώσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας».

Η μεγάλη Ελληνίδα διανοούμενη, διαχρονική πρέσβης της χώρας, σημειώνει στην ανοικτή έκκλησή της:

Με την πείρα της μακρόχρονης ζωής μου, και με τη σοφία του ακάματου πνευματικού μου βίου, ένα μόνο έχω να συμβουλεύσω νέους, γέρους και παιδιά: Εμβολιαστείτε το ταχύτερο, για να προστατεύσετε τη ζωή την δική σας και αυτών που αγαπάτε, και για να σώσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας. 

 in.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι και γιατρός η Γλυκατζη? Γιαγιά εσύ κάνε και πέντε δόσεις αν θες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή επιστήμονας στον τομέα της. Φυσικά τα στερνά τιμούν τα πρώτα:
Δεν είναι ανάγκη, μετά από το “ο καλύτερος” να λες “ναι, μεν, αλλά”, όπως λ.χ. θα έπρεπε να έχει μάτια γαλανά, και όχι καστανά.
Οταν φτωχεύσουνε οι πλούσιοι, δεν θα πλουτίσουν οι φτωχοί. Μα όταν κυβερνούν ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί. Κι όταν μόνο ανάξιοι μιλάνε για αξίες, τότε, η απαξίωση θα είναι γενική. Ας τα σκεφτεί αυτά, όποιος στην κάλπη ρίχνει την ψήφο του, για όποια και νάναι εκλογή.
Αυτό το ποίημα της Αρβελέρ το κοινοποίησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, τις παραμονές της εκλογής του: «Αυτό το ποίημα έγραψε και μου αφιέρωσε η Ελένη Αρβελέρ για να με στηρίξει. Μου ζήτησε να το δημοσιοποιήσω. Το έγραψε στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015"
Η Αρβελέρ περηφανεύεται σήμερα ότι έβαλε 22 φορές την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, καθώς και ότι κάποια φορά φόρεσε και το πηλήκιο του αρχηγού της αστυνομίας: «Με κάτι τέτοια έχει βγει το όνομά μου ότι είμαι ο μεγαλύτερος φασίστας της Γαλλίας», θα καγχάσει.

Υπερβολές. Πάντως, η εισβολή των γαλλικών ΜΑΤ στην κατειλημμένη από τους φοιτητές Σορβόνη, που ζήτησε η Αρβελέρ το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 1986, κατέληξε στον θάνατο του 20χρονου φοιτητή Μαλίκ Ουσεκίν από ξυλοδαρμό αστυνομικών.

Ανώνυμος είπε...

Ρε την Αρβελέρ!!Κυρία με τα όλα της.Θειτσα του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ Η ΑΡΒΕΛΕΡ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ;

Το Προφίλ μας