Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν άλλα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους, τα οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στις 25 Αυγούστου στο Αμύνταιο και στις 26 Αυγούστου στη Δεσκάτη, οι κτηνοτρόφοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν συμβουλές για ζωονόσους και για τη διαχείριση των εκτροφών τους  από κτηνιάτρους ερευνητές,  οι οποίοι γνωρίζουν τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.  Τα σεμινάρια συμπεριελάμβαναν διαλέξεις για μαστίτιδες, παρασιτικά νοσήματα, προάσπιση αυτόχθονων φυλών καθώς και βιωματική δράση, που είχε ως στόχο την ενεργοποίηση συνεργατικών σχηματισμών με γνώμονα το κοινό όφελος.

 

    Ο Περιφερειάρχης κος Κασαπίδης Γεώργιος τόνισε από τη Δεσκάτη τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής, οι οποίες συντονισμένα δημιουργούν ισχυρά θεμέλια για την πρωτογενή παραγωγή. Κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και οι ευρύτερες περιοχές στις οποίες ανήκουν, ενισχύονται με υποδομές (δρόμοι, ρεύμα κλπ) ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες συνθήκες ως προαπαιτούμενα για ανταγωνιστική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μας. Παράλληλα, η έρευνα και κατάρτιση θα ενισχυθούν σημαντικά με την αξιοποίηση του πρώην Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κοζάνης.

 

Τα σεμινάρια, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Complete, θα συνεχιστούν σε άλλες περιοχές της Περιφέρειάς μας. Το πρόγραμμα Complete συντονίζει για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα κτηνοτροφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη. Στα σεμινάρια συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων καθώς και ιδιώτες κτηνίατροι.

   

  

Το έργο Competitive livestock entrepreneurship and health protection for sustainable rural economic development (COMPLETE) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Interreg IPA Cross-Border Cooperation ProgrammeGreeceAlbania 2014 – 2020”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας