Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Π.Ε. Κοζάνης : Πρωτοποριακός εξοπλισμός για Α.Μ.Ε.Α. στην Καρδιολογική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

Μια πρωτοποριακή πρόταση που προς μεγάλη του τιμή και προς ωφέλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής οραματίστηκε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης Στυλιανός Λαμπρόπουλος και προώθησε ταχύτητα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ήρθε στην 41η Οικονομική Επιτροπή από τον  Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη με εισήγηση για ένταξη στο ΕΑΠ 2012-2016.

Πρόκειται για την «Προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για την δημιουργία και λειτουργία πρότυπου εξειδικευμένου καρδιολογικού τακτικού ιατρείου και καρδιολογικού εργαστηρίου για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Δυτική Μακεδονία» προϋπολογισμού 47.000 € (με Φ.Π.Α.)

Ο Διευθυντής κ. Λαμπρόπουλος αφού κατόρθωσε να αποκτήσει ISO για την καρδιολογική κλινική του Μαμάτσειου  σχεδιάζει στην συνέχεια να υλοποιήσει έναν χώρο φροντίδας αποκλειστικά για Α.Μ.Ε.Α. όπου από την υποδοχή έως και την τελευταία εξέταση για τα εξυπηρετούμενα άτομα θα καταγράφεται το ιστορικό τους, θα εξετάζονται και θα δημιουργείται ο ατομικό φάκελος νοσηλείας τους, χωρίς να απαιτείται η παραμικρή μετακίνηση από το αναπηρικό τους αμαξίδιο. Και όχι μόνο για καρδιολογικά προβλήματα υγείας.

 

 

 

Στην εισήγησή του ο κ. Τσιούμαρης ανέφερε:

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για την δημιουργία και λειτουργία πρότυπου εξειδικευμένου καρδιολογικού τακτικού ιατρείου και καρδιολογικού εργαστηρίου για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:

1. Ένα αναπηρικό καροτσάκι, μη ηλεκτροκίνητο, ελαφρού τύπου, ανθεκτικής κατασκευής.

2. Ηλεκτρικό εξεταστικό κρεβάτι, ανθεκτικό με ειδικές προδιαγραφές. (τύπου WEELKO SPHEEN. Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές)

3. Συσκευή ασύρματης παρακολούθησης καρδιαγγειακών παραμέτρων (τύπου i-Health). Μετράει και υπολογίζει αρτηριακή πίεση και διάφορους καρδιαγγειακούς δείκτες όπως ABI, παλμική πίεση, Μέση αρτηριακή πίεση, καρδιακή παροχή και όγκο παλμού. Δίνει μια καθαρή και περιεκτική εικόνα της καρδιαγγειακής υγείας των ασθενών. Απεικονίζει παλμικά κύματα και ΑΒΙ. Πρέπει να συνοδεύεται – ξεχωριστό αίτημα – και από ipad.

4. Air condition 9000-11000 BTU.

5. Δύο σίτες για τα παράθυρα.

6. Ξενοδοχιακός εξοπλισμός: αλλαγή στις δύο πόρτες εισόδου και στις δύο εσωτερικές – Ντουλάπες – γραφεία – ντουλάπα φαρμάκων -πάγκος εξεταστικός.

7. Ένα πλήρες σύστημα Η/Υ σύγχρονο (i7 +windows 10 pro), με πολυμηχάνημα. (τύπου: HP LASERJET PRO MFP M 428 fdw - Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές)

8. Ηλεκτρονική ταμπλέτα υπογραφής. Ταμπλέτα και το πρόγραμμα. Προβλεπόμενο κόστος 700 ευρώ. Τύπου: WACOM DTU-1141 B, PEN DISPLAY, WAC. TAB 0222.- Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές))

9. Κάθισμα υποδοχής 3 και 4 θέσεων. Τύπου: Κάθισματα υποδοχής Newt: 3 και 4 θέσεων.(τύπου PoliHome. - Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές)

10. Ενιαίο ολοκληρωμένο σύστημα tablet ασύρματης παρακολούθησης και καταγραφής: α) σφυροβραχιόνιου δείκτη, β) δακτυλοβραχιόνιου δείκτη, γ) οξυμετρίας, δ) σπιρομέτρησης, ε) ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Με την χρήση tablet και  με εφαρμογές για: κάμερα, αρτηριακής πίεσης, μέσης αρτηριακής πίεσης,  βάδιση 6 λεπτών, μέσης αμφίχειρης αρτηριακής πίεσης, αμφίχειρης αρτηριακής πίεσης, ταχύτητας σφυγμικού κύματος,  κεντρικής αρτηριακής πίεσης. Επίσης να διαθέτει διαγνωστικά πρωτόκολλα και υπηρεσίες ασύρματης εκτύπωσης και εφαρμογή διασύνδεσης για πρωτόκολλα HL7, DICOM, CDT.  (Τύπου ασύρματο MESI πλήρες πακέτο- Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές)

11. Λογισμικό για τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος –διαχείρισης βάρους, Υπολογισμός καρδιαγγειακού κινδύνου και βασικές μετρήσεις, εξέλιξη στον χρόνο, στοχοποίηση βάρους – λίπους – μυικής μάζας. Ανάλυση σωματομετρικών στοιχείων και ανάλυση κινδύνου υγείας (Τύπου λογισμικό SOMA- Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές)

12. Τελευταίας τεχνολογίας πολυσυχνοτικό μηχάνημα μέτρησης βιο-ηλεκτρικής εμπέδησης. Μέτρηση σαρκοπενίας – γραφικές παραστάσεις ανάλυση σωματικής σύστασης , μοντέλο τμηματικής ανάλυσης. Μέτρηση λιπώδους μάζας, άλιπης μάζας, οστικής μάζας, εκτίμηση πρωτείνης, μεταβολική ηλικία, σπλαχνικό λίπος, εξωκυτταριο και ενδοκυττάριο υγρό, Phage angle (ποιότητα της λιποπρωτείνης της κυτταρικής μεμβράνης του κυττάρου). Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης και αξιολόγηση ισορροπίας σώματος και ισορροπία μυικής μάζας. (Τύπου: TANITA MC-780-780 φορητό - Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές)

13. Σύστημα ακριβούς μέτρησης βασικού μεταβολισμού και ελέγχου βάρους. Μέτρηση της ενεργειακής δαπάνης. Μέτρηση της κατανάλωσης οξυγόνου και του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας (ιδιαίτερα χρήσιμο σε υποσιτιζόμενους και παχύσαρκους ασθενείς). Ακριβής διατροφική αξιολόγηση (τύπο: Fitmate της Cosmed - Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές)

14. Μηχάνημα μέτρησης οξειδωτικού stress και αντιοξειδωτικής ικανότητας. Μέτρηση δηλαδή της λεπτής ισορροπίας μεταξύ των ελεύθερων ριζών των τοξικών ενώσεων και του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος. (Τύπου: Σύστημα FRAS-5. Δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή – παρατίθεται ως παράδειγμα για τις προδιαγραφές)

14. Οθόνη παρουσίασης και ανάλυσης (TV smart) 40-50¨

15. Ενίσχυση του χώρου εισόδου – ράμπας και του χώρου αναμονής με ειδικά αντανακλαστικά –με ειδικό  φωτισμό LED – και ειδική σήμανση

Για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες απαιτείται η προμήθεια σειράς ειδικού εξοπλισμού ώστε να γίνεται σε καλύτερες συνθήκες και με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία τόσο οι μετακινήσεις όσο και η διαμονή και νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο.

Ο ειδικός αυτός εξοπλισμός δεν υπάρχει ουσιαστικά και όπου υπάρχει είναι πεπαλαιωμένος ή κατεστραμμένος, με αποτέλεσμα η νοσηλεία των ανθρώπων αυτών να γίνεται αδύνατη στην Δυτική Μακεδονία. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα δώσει τη δυνατότητα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης να νοσηλεύει στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας χωρίς να ταλαιπωρούνται και να υπάρχει ανάγκη μετακίνησής τους σε άλλα ιατρεία.      

Φυσικά ο κ. Λαμπρόπουλος σκοπεύει και στην συνέχεια να μας εκπλήσσει ευχάριστα και θετικά αφού ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης για τα πρωτοποριακά μελλοντικά του σχέδια που θα συμβάλλουν στην διατήρηση της Καρδιολογικής Κλινικής μεταξύ των κορυφαίων της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας