Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

100 νέες θέσεις εργασίας στο ορυχείο του Προσηλίου, νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ – Σημαντική η κατολίσθηση

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Αρκετά μεγάλης έκτασης είναι η κατολίσθηση που συνέβη την Πέμπτη γύρω στις 19:00 στο ορυχείου του Προσηλίου. Πρόκειται για ένα φαινόμενο υπό παρακολούθηση εδώ και μήνες, το οποίο εξελίχθηκε. Η περιοχή είχε κενωθεί και δεν βρισκόταν κανένας εργαζόμενος στο σημείο, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν και βρέθηκαν της Δευτέρα στον χώρο του συμβάντος.

Πέρα όμως από τα κατολισθητικά φαινόμενα υπάρχουν

και ευχάριστα νέα αφού η Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε. σύναψε νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ Α.Ε. για να εφοδιάζει με κάρβουνο τον ΑΗΣ Μελίτης ως τον Αύγουστο του 2022. Μάλιστα οι εργασίες ξεκίνησαν εδώ και μια βδομάδα απασχολώντας όλα τα φορτηγά της περιοχής αλλά και εργαζόμενους που είχαν αποχωρήσει σε μηχανήματα της εταιρείας.

Με μεγάλες ποσότητες κάρβουνου είχε εφοδιάσει η Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε. τη ΔΕΗ μέσα στον Αύγουστο με τους ισχυρούς καύσωνες απορροφώντας όλη την εναπομείνασα ποσότητα στην αυλή του ορυχείου .Τώρα με τη νέα σύμβαση θα διατηρηθούν οι θέσεις και των 50 φορτηγών ΔΧ με εργασίες αποχωμάτωσης σε επόμενο τμήμα του κοιτάσματος, θα επαναπροσληφθεί ένας αριθμός από τους 38 εργαζόμενους που είχαν απολυθεί και θα προσληφθούν και νέοι σε εργολάβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας