Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Η απάντηση του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας στον πρόεδρο των επαγγελματιών αλιέων λίμνης Πολυφύτου κ. Νίκο Κουρτίδη- Οι προτάσεις του Συλλόγου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Από το prlogos.gr

Απάντηση στον κ. Νίκο Κουρτίδη

Κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως ένας σύλλογος που έχει εμπλοκή, όχι τόσο στο θέμα αλίευσης της καραβίδας, όσο στον υπόλοιπο πληθυσμό ιχθύων που ζει στη λίμνη Πολυφύτου.

Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε δημόσια την Περιφερειακή αρχή.

Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας πως δεν έχουμε καμιά διάθεση για κανενός είδους αντιπαράθεση με κανέναν από τους εμπλεκόμενους φορείς, στο θέμα της διαχείρισης της λίμνης κι ακόμα πιο πολύ με τους επαγγελματίες αλιείς αυτής.


– Συμφωνούμε στην ίδρυση φορέα διαχείρισης της λίμνης.
– Συμφωνούμε στην απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας για όσο διάστημα κρίνουν οι ιθύνοντες απαιτηθεί.

Όμως επειδή ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες από των Πρόεδρο των Επαγγελματιών Αλιέων κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗ, δεν μπορούμε παρά να μην απαντήσουμε.

Του απαντάμε λοιπόν λέγοντάς του τα εξής:
Δεν μπορεί κανένας κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ να μας αποκλείσει ως Σύλλογο, από κάθε μορφής διάλογο με θέμα την αλιεία, όπως αιτήθηκε στο χθεσινό περιφερειακό Συμβούλιο.
Πολλές από τις προτάσεις που συζητήθηκαν χθες, είναι αυτές που έχει κάνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων ΠτολεμαΪδας, τον οποίο έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε. Για του λόγου του αληθές σας καταθέτουμε τα σχετικά έγγραφα.

Αλήθεια ο Σύλλογος που εκπροσωπεί ο κ. Κουρτίδης έχει καταθέσει καμιά πρόταση εγγράφως; (ας τη δούμε).

Ανέφερε πως οι ερασιτέχνες αλιείς και δη της Πτολεμαϊδας αλιεύουν περί τα 700 κιλά ημερησιώς και τα πουλάνε.

Πρόκειται περί ψεύδους, το οποίο καλούμε να επανορθώσει γιατί….
(Η ποσότητα που αναφέρει όντως έγινε κατά τη διάρκεια αγώνα που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας, αλλά με μια υποσημείωση την οποία γνωρίζει και σκόπιμα δεν αναφέρει: Τα αλιεύματα αυτά όλα αφού ζυγίστηκαν, φωτογραφήθηκαν κι επέστρεψαν ΣΩΑ στο φυσικό τους περιβάλλον).

Αν όντως έχει βάση αυτή η καταγγελία του, έχει κάνει κάποια ενέργεια σε αρμόδια αρχή προκειμένου να παταχθεί αυτό φαινόμενο;

Αναφέρει άναρχη αλιεία των ερασιτεχνών στην λίμνη.

Εμείς προτείνουμε να κάνουμε μια βόλτα από κοινού και να διαπιστώσουμε ποιοι εκμεταλλεύονται, με την κακώς νοούμενη έννοια της λέξης, τη λίμνη.

Επίσης να μας πει ποιες ενέργειες έχει κάνει και πότε σχετικά με την ανάπτυξη της λίμνης, όταν παραιτείται εκβιαστικά και μόλις του γίνεται το «χατίρι» ανακαλεί την παραίτησή του;

Εμείς αγαπητέ κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗ δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σας και με τα μέλη σας.

Ίσα ίσα συμπάσχουμε που τα μέλη σας λόγω της έλλειψης καραβίδας, ίσως να αντιμετωπίσουν βιοποριστικό πρόβλημα, αν ήδη δεν αντιμετωπίζουν.

Όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε μομφές του τύπου όπως παραπάνω. Τόσο τα μέλη μας όσο κι εμείς που τους εκπροσωπούμε δεν δεχόμαστε τέτοιες προσβολές.

Η συγνώμη σας έστω και τώρα είναι δεκτή.




 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας