Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Συνάντηση του Επιμελητηρίου με τη διοίκηση της ENTERPRISE Greece

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων εξωστρέφειας και στήριξης του  κλάδου της γούνας, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νίκος Σαρρής  πραγματοποίησε συνάντηση  με την Διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ «Enterprise Greece»  στα γραφεία του Οργανισμού, όπου συμμετείχαν ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης,
από την  Enterprise Greece ο Διευθύνων Σύμβουλος  κ. Γιώργος Φιλιόπουλος και  η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Κοσμίδης και ο ταμίας κ. Χρήστος Κουφογιάννης, από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Σιάτιστας «Ο Προφήτης Ηλίας» ο ταμίας κ. Νικόλαος Γκούγκας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της γούνας και τα μέλη – επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εξαγωγών και εξωστρέφειας του κλάδου. Παράλληλα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός μίας νέας εκθεσιακής πολιτικής και η χρηματοδότηση των εκθέσεων από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων του κλάδου και των εργαζομένων σε αυτές με τις νέες τεχνολογίες και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα νέα τεχνολογικά πάνω στον σχεδιασμό προϊόντων και την προβολή αυτών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Αμανατίδη, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στον σχεδιασμό της νέας εκθεσιακής πολιτικής και στην υλοποίηση δράσεων για την στήριξη του κλάδου και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού παρουσίασε  τα εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν τα μέλη του Επιμελητηρίου και οι φορείς για να   προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία σχεδιασμού ενός νέου στοχευμένου προγράμματος ώστε να αξιοποιηθούν  όλες οι βέλτιστες πρακτικές που θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς και θα ενισχύσουν τον κλάδο της γούνας , με κύριο στόχο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας