Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου - Κοζάνης, Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Στο πλαίσιο της εβδομάδας αγωνιστικής δράσης από 28/6 έως 5/7, που αποφάσισε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, το ΔΣ του Συλλόγου, μετά από συνεδρίαση του, καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής μας να δώσουν σθεναρή απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της
Κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ως φερετζέ και την πανδημία.

Θα συμμετέχουμε, μαζί με δεκάδες Αγροτικούς Συλλόγους και τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες Αγροτών σε όλη τη χώρα, σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τόπους την Τετάρτη 1/7 στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη. Το ριζοσπαστικό αγροτικό κίνημα έχει εντάξει στα βασικά ζητήματα πάλης τα τελευταία χρόνια το ζήτημα των καταστροφών στην παραγωγή. Χαλάζι, ξηρασία, παγετοί, έντονες καταιγίδες, ανεμοθύελλες αλλά και φυτικές και ζωικές αρρώστιες, συνοδεύουν μόνιμα τους παραγωγούς. Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει για το σύνολο των καταστροφών και τις περισσότερες φορές τα ψίχουλα που δίνει, τα δίνει με μεγάλη καθυστέρηση. Το 35% των ζημιών του 2019 καθυστερούν ακόμη.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος, σε επίσκεψή του στην περιοχή μας πριν από λίγες μέρες, μίλησε για έλλειψη η εξεύρεση πόρων. Τα μεγάλα ασφάλιστρα μας όμως, μπαίνουν μία χαρά στους λογαριασμούς του ΕΛΓΑ. Ο ίδιος, όπως και οι προηγούμενοι, αφήνουν ορθάνοιχτη την πόρτα να μπουν τα λεγόμενα λιμνάζοντα κεφάλαια ιδιωτών στον χώρο, κάτι που σίγουρα συνεπάγεται αύξηση των ασφαλίστρων και μείωση των αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και ο υπουργός αρνήθηκαν τη μείωση κατά 25% στην εφάπαξ καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, όπως ίσχυσε για τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ πάνω από τα κεφάλια πολλών βιοπαλαιστών πλανάται το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος εκατοντάδων ευρώ. Οι τάχα γαλαντόμες αποζημιώσεις στους αγρότες λόγω της πανδημίας, δε θα είναι τίποτα άλλο παρά λίγα ψίχουλα, ενώ τα καταστροφικά αποτελέσματα της ΚΑΠ και της πανδημίας θα φανούν σίγουρα αργότερα.

Διεκδικούμε:

·        Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να προσβάλλει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% άμεσα και δίκαια.

·        Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία.

·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ για γρήγορους ελέγχους και διεκπεραίωση όλων των δικαιολογητικών.

·        Οργανωμένα Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία σε όλη την ύπαιθρο.Σας καλούμε την Τετάρτη 1/7, 10:30 πμ έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

25/6/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας