Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

7 στυλιστικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αυτό το καλοκαίρι

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς είμαστε υπέρμαχοι της ιδέας “οι κανόνες είναι για να σπάνε”, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν για κάποιο λόγο και μερικές φορές δεν πρέπει να παραβιάζονται – ιδιαίτερα όσον αφορά το ανδρικό στυλ.
Επειδή λοιπόν είμαστε στις αρχές του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν επικίνδυνα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να βγάζετε το πουκάμισο σας δημόσια όταν έχει καύσωνα ή να φοράτε σαγιονάρες οπουδήποτε αλλού εκτός από την παραλία. Για να
σας βοηθήσουμε να αποφύγετε να κάνετε κάποια στυλιστικά λάθη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, σας αποκαλύπτουμε του κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για να παραμείνετε κομψοί ακόμα και στον καύσωνα.
Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα ισχυρό “εργαλείο” που δίνει προστιθέμενη αξία στο look σας και σίγουρα αποτελεί μια σημαντική επένδυση, καθώς σας συνοδεύουν σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείτε να επιλέξετε κλασικά μοντέλα, που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή, ή μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι φετινές τάσεις και να επιλέξετε ένα που σας αρέσει.

Ποτέ μην βγάζετε το πουκάμισο σας δημόσια
Ακόμα και αν είστε φέτες, πρέπει να αφήνετε το πουκάμισο στην θέση του. Η μόνη φορά που είναι πραγματικά αποδεκτό να βγάλετε το πουκάμισο σας είναι όταν ξαπλώνετε σε μια κουβέρτα σε ένα πάρκο ή σε μια πετσέτα στην παραλία.
Φορέστε αντιηλιακό
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα όλων των ειδικών να σας λένε ότι πρέπει να φοράτε αντιηλιακό. Καταρχήν γιατί θα αποφύγετε να πάθετε κάποιο έγκαυμα από τον ήλιο και δεύτερον για να μην μοιάζετε με πρωτάρη Βορειοευρωπαίο τουρίστα ή αστακό.


Πετάξτε τις σαγιονάρες
Δεν ήταν αποδεκτές πριν το lock down και δεν είναι και τώρα. Θα σας λέγαμε να τις κάψετε αν δεν κάνατε κακό στο περιβάλλον. Το μόνο μέρος που μπορείτε να τις φορέσετε είναι τα αποδυτήρια.
Επενδύστε σε βερμούδες και chinos
Πάντα θα πρέπει να επενδύετε σε βασικά καλοκαιρινά κομμάτια και να μην κάνετε αγορές της τελευταίας στιγμής όταν οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο. Οι στενές βερμούδες που σταματάνε ακριβώς πάνω από το γόνατο και τα εφαρμοστά chinos μέχρι τον αστράγαλο ή με γυρισμένα τα μπατζάκια, είναι τα ιδανικά.
Όσο για τα υφάσματα, το βαμβάκι και το λινό είναι τα πιο σωστά. Θα πρέπει όμως να επιλέξετε πιο συντηρητικά χρώματα (όπως λευκό ή navy) για να μπορέστε να κάνετε πιο εύκολο ένα mix and match σύνολο. Αν ωστόσο δεν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, επιλέξτε παστέλ αποχρώσεις ή ένα διακριτικό εμπριμέ για να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους.



Περιποιηθείτε τα άκρα σας
Αν δεν σκοπεύετε να φοράτε κάλτσες ή κλειστά παπούτσια όλο το καλοκαίρι, θα πρέπει να περιποιηθείτε τα άκρα σας, γιατί σε καμια περίπτωση δεν είναι ωραίο θέαμα οι σκασμένες φτέρνες ή τα απεριποίητα νύχια.
Προτιμήστε ένα αποσμητικό που δεν αφήνει σημάδια
Τίποτα δεν είναι χειρότερο σε ένα σέξι καλοκαιρινό πουκάμισο από τα σημάδια αποσμητικού. Ένα καλό αποσμητικό δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά πρέπει να είναι αποτελεσματικό.

Πηγή:  perpetual.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας