Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας από τους απλήρωτους εργαζόμενους της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

ΠΡΟΣ: κο Καρυπίδη Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας-Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβώιν-Βελβεντού

Από: Εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Αξιότιμε κ. Καρυπίδη
Είμαστε εργαζόμενοι με καθεστώς μόνιμης απασχόλησης (ΙΔΑΧ) και απασχόλησης ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού. Εργαζόμαστε σε κοινωνικέ ςδομές (Βοήθεια στο Σπίτι) σε προγράμματα ΟΑΕΔ (55-67) ενώ κάποιοι από εμάς είμαστε ΑΜΕΑ.
Είμαστε εργαζόμενοι  απλήρωτοι από πέντε έως και οχτώ μήνες ενώ υπάρχουν οφειλές και προς ασφαλιστικά ταμεία. Συνολικά είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ:
  • 5 άτομα ΙΔΑΧ ΑΜΕΑ από τον Σεπτέμβριο 2018.
  • 7 άτομα από το πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο 2018
  • 7 άτομα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ΙΔΟΧ από Δεκέμβριο 2018
  • 2 άτομα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ΙΔΑΧ από τον Δεκέμβριο 2018
  • 2 άτομα Μαθητείας ΕΠΑΛ από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Δεκέμβριο 2018
  • 1 άτομο ΙΔΟΧ ΑΜΕΑ απλήρωτος από τον Οκτώβριο 2018
Όπως πιθανώς γνωρίζετε ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενταλματοποιήσει κάποια επιχορήγηση προς την Κοινωφελή Επιχείρηση.  Το αποτέλεσμα είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση να μην διαθέτει οικονομική ρευστότητα ώστε να εξοφληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές μας και φυσικά οι δεδουλευμένες μας οφειλές.
Έχουμε κατ’ επανάληψη δημοσιοποιήσει το πρόβλημά μας σε ΜΜΕ και πλέον, απελπισμένοι από την στασιμότητα της κατάστασης, απευθυνόμαστε σε εσάς για να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα βοήθειας.
Είμαστε βέβαιοι λότι συμμερίζεστε την αγωνία, την απελπισία αλλά και την αγανάκτησή μας.
Θα επιθυμούσαμε να διερευνήσετε την όποια πιθανότητα υπάρχει να επιχορηγηθεί η Κοινωφελής Επιχείρηση από την Περιφέρεια ώστε να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημά μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας,


Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβώιν-Βελβεντού

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά φταίει και για αυτο ο κωνσταντοπουλος..../Ούτε αυτος που κανει εδω και πέντε χρονια τον
Δήμαρχο και δεν πληρώνει νερά ούτε ο Φωτάκης ούτε ο Σταυράκης ούτε ο τα κανω ολα κυριακιδης. Καλα να παθετε . Να τους ξαναψηφισετε. Εισται ικανοί εκει στα Σερβια να τους ψηφισετε

Ανώνυμος είπε...

δεν ντρέπεστε υποψήφιε βουλευτή και εσύ γιατρέ που καταντήσατε τους ανθρώπους και στο συμβούλιο ο ένας να τα ρίχνει στον άλλο και κάποιοι υπάλληλοι να χαζογελάνε ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί ειναι αυτοί οι εργαζόμενοι ; τι συγκεκριμένο αντικείμενο απασχόλησης έχουν ; μήπως να σταυρώνουν ψηφοδέλτια ; γιατί δεν γράφουν μια φορά τα ονόματα τους ; ποιός έκανε τις προσλήψεις ; γνώριζε το δημοτικό συμβούλιο για τις προσλήψεις; γνώριζε ο δήμαρχος ; μάλλον δεν γνώριζε και γιαυτό δεν τους πληρώνειι.αυτές και αν ειναιπροσλήψεις προεκλογικές και δεν τις κάνει η κυβέρνηση που κατηγορείται για κρατισμό αλλά νεοφιλελευθεροιπου θέλουν δήθεν λιγώτερο κράτος.Δεν πιστεύω να βγάλει καμιά ανακοίνωση το ΚΚΕ για τα δίκαια των εργαζόμενων.

Το Προφίλ μας