Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

KKE: Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας να απομονώσει την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή παρουσίασε το περιφερειακό ψηφοδέλτιο στην Δυτική Μακεδονία στην Άρδασσα, σπέρνοντας το ρατσιστικό και φασιστικό της δηλητήριο. Ο λαός της περιοχής μας πρέπει να αγρυπνά, να απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ, των ΠΑΟτζήδων και των ταγματασφαλιτών συνεργατών των Γερμανών.

Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας και της Εορδαίας έχει ιστορική μνήμη και έχει θυσιάσει χιλιάδες αγωνιστές, κομμουνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους στην πάλη εναντία στους φασίστες κατακτητές. Πύργοι, Μεσόβουνο, Ερμακιά, Κουρί, αλλά και τόσοι άλλοι τόποι
μαρτυρίου στην περιοχή μας, είναι τα μνημεία των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ που δώσανε την ζωή τους για να γίνει πράξη «τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον».

Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής βαραίνει με τεράστιες ευθύνες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η αναγκαία καταδίκη τους δεν αρκεί για την αντιμετώπισή τους. Την πραγματική, ολοκληρωτική απάντηση μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να τη δώσει. Με την πάλη του, απομονώνοντας τους χρυσαυγίτες σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, αξιοποιώντας και τα αδιάψευστα στοιχεία της δίκης. 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, έχουν δείξει επανειλημμένα ανοχή στο φασισμό. Βγάζουν λάδι την ΕΕ και την πολιτική της, που θρέφει το φασισμό εξισώνοντας τον με τον κομμουνισμό, που αθωώνει και ηρωοποιεί συνεργάτες των ναζί.

Το ΚΚΕ αποτελεί τον μόνο συνεπή αντίπαλο της ακροδεξιάς και του ναζισμού. Αντιπαλεύει την δολοφονική συμμορία της ΧΑ, γιατί παλεύει ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που θρέφει το φασιστικό ρεύμα. Μπαίνει μπροστά για να απομονωθούν οι φασίστες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Πτολεμαΐδα 22.4.2019

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω το ΚΚΕ κάτω η χούντα των κομμάτων...ο εβραϊσμός είναι μουνόδρομος...ζήτω τα αδέρφια μσς οι λαθροπρόσφυγες...πολυπολιτισμικότητα εδώ και τώρα....

Ανώνυμος είπε...

Κατω τα ορφανα του σταλιν

Το Προφίλ μας