Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Συνάντηση με συμβασιούχους- παρατασιούχους εργαζόμενους με την υποψήφια Δήμαρχο Εορδαίας Χόλμπα Αντωνία

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ εργαζομένων συμβασιούχων - παρατασιούχων με την Λαϊκή Συσπείρωση και την υποψήφια δήμαρχο Εορδαίας Χόλμπα Αντωνία και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Παπαδόπουλο συμβασιούχο εργαζόμενο στον τομέα της υγείας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύτηκε  ότι θα είναι δίπλα στα προβλήματα των εργαζόμενων και αυτό έπραξε από την πρώτη στιγμή με τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός.  Η Λαϊκή Συσπείρωση  απαίτησε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που δεν μπήκαν στο Δήμο από κανένα παράθυρο αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Η Χόλμπα Αντωνία επισήμανε στους εργαζόμενους πως οι Δημοτικές Αρχές Πάτρας, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Ικαρίας και Πετρούπολης με επικεφαλής τους 5 κομμουνιστές Δημάρχους πήραν πρωτοβουλίες όπως παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα συνδικάτα Εργαζομένων στους ΟΤΑ και σωματεία εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση όπου ζήτησαν να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων ως μόνιμο προσωπικό στους Δήμους, παρέμβαση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ υπομνήματα κλπ. Στους πέντε παραπάνω Δήμους οι συμβασιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται με συνεχείς παρατάσεις των συμβάσεων με προσωρινή διαταγή από τα Δικαστήρια με απώτερο σκοπό την πρόσληψή τους ως μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των αναγκών των Δήμων και η χρηματοδότησή τους να γίνεται μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι έχουν αρκετή εργασιακή εμπειρία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η απόλυσή τους έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς των υπόλοιπων εργαζομένων. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις που αντικατέστησαν το μόνιμο προσωπικό είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες  εργαζόμενοι στους ΟΤΑ να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να σακατευτούν.
Στην συνάντηση αναδείχτηκε πως για την λαϊκή συσπείρωση το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να κατοχυρωθεί για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να απαλείφεται από το άρθρο 103 και από το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα που απαγορεύει τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Στη συζήτηση στη Βουλή κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων. Ανάμεσα σ’ αυτούς που το καταψήφισαν ήταν 65 βουλευτές πρώην συνδικαλιστές-Δημόσιοι Υπάλληλοι (44 του ΣΥΡΙΖΑ, 11 της ΝΔ, 10 του ΚΙΝΑΛ) ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην απόλυση συναδέλφων τους. Δεν έκαναν έτσι δεκτό το αίτημα περισσότερων από 140 συνδικαλιστικών οργανώσεων για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Η λαϊκή συσπείρωση θα είναι δίπλα στους αγώνες τους,  στο δικαστικό αγώνα στις αρχές Μαΐου, μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματά τους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που υλοποιούν αδιαμαρτύρητα πολιτικές σκληρής λιτότητας που είναι προσδεμένες στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ψηφίζουν μεσοπρόθεσμα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Να βάλλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους προβλήματα και να διεκδικήσουν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας