Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Εορδαίας Γιάννη Καραβασίλη στη Θρακική Εστία

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Καραβασίλης μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού «Μπροστά για την Εορδαία», επισκέφτηκε την Θρακική Εστία Εορδαίας «ο Αρχιγένης».

    Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα έγινε εποικοδομητική συζήτηση με την διοίκηση και μέλη του συλλόγου για θέματα που αφορούν τον σύλλογο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τον πολιτισμό γενικότερα. Ο Γιάννης Καραβασίλης ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού που αφορούν τον πολιτισμό, ο οποίος αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία.

    Αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτιστικών φορέων του Δήμου για την διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς (παραδοσιακής και σύγχρονης) αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής με την ενεργοποίηση πολιτιστικών διαδρομών που θα περιλαμβάνουν σημεία σταθμούς της Εορδαίας και ένα μουσείο λιγνίτη (στα πλαίσια ανάπτυξης και του βιομηχανικού τουρισμού). Η δημιουργία αυτού του πολιτιστικού άξονα θα περιλαμβάνει το παλαιοντολογικό μουσείο, το πάρκο εκτάκτων αναγκών, αναβαθμισμένες αποθήκες, αλλά και το μουσείο λιγνίτη, που πιστεύουμε ότι πρέπει να κατασκευαστεί στο Δήμο μας.
    Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του συλλόγου, αξιοποιώντας τα αδιάθετα κτίρια της πόλης.
    Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και κυρίως το σοβαρό θέμα με τα αδέσποτα αλλά και την κατάσταση στα πάρκα και τους δημόσιους χώρους, ενώ υπήρξε έντονος προβληματισμός σε θέματα όπως η μεταλιγνιτική περίοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας