Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Οικονομική εξυγίανση μέσα σε δύο χρόνια, ενίσχυση του πολιτισμού, κλειστό κολυμβητήριο (Video)

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων, επικεφαλής του συνδυασμού Δημοτική Κίνηση μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για την επόμενη μέρα στο δήμο. Θεωρεί ότι δεν υπάρχει χρόνος για άλλους πειραματισμούς, και τη Δημοτική Κίνηση την μόνη συνεργασία συνδυασμών, αφού στην περίπτωση του κ. Ελευθερίου απλά μπήκε ο κ. Ζάκης ως υποψήφιος στο συνδυασμό του.
Για να επιστρέψει ο δήμος σε μια φυσιολογική λειτουργία κατά την γνώμη του απαιτούνται τρία στάδια. Πρώτα η διοικητική ανασυγκρότηση για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου με ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους, δεύτερον η καθημερινότητα, η οποία θα έλθει σε διάστημα έξι μηνών και η οικονομική εξυγίανση σε διάστημα δύο χρόνων.
Για τους λογαριασμούς ύδρευσης ανέφερε ότι θα εκδοθούν με συγκεκριμένο τρόπο για να μπορέσουν οι πολίτες να αντέξουν τις οφειλές με τις παλιές να μπαίνουν σε ρύθμιση. Είναι ανάγκη των καιρών σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο να υπάρχουν συνεργασίες με τους παραλίμνιους δήμους Κοζάνη, Βελβεντό, αλλά και την περιφέρεια για την ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου, μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης με ηγετική θέση της Νεράιδας και την μελέτη ανάπλασή της στα σκαριά.

Ο πολιτισμός
Το ωδείο δεν είναι μόνο πολιτισμός, είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα, τόνισε μιλώντας για την ενίσχυση της λειτουργίας του και την επισκευή του κτιρίου. Οι οικονομικές υποχρεώσεις του δήμου είναι στα 6 με 6, 5 εκ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερούμε τους πολίτες από πολιτιστικές εκδηλώσεις πρόσθεσε. «Θα ενισχύσουμε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, θα ενισχύσουμε την αποκριά που απαξιώθηκε εντελώς, όπως και τα “Σερβιώτικα” το καλοκαίρι. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι πόσο πιστεύει κανείς στον πολιτισμό» τόνισε.
Για τη συμπόρευση με τη δημοτική κίνηση ΑΝΤΑΜΑ και το συνδυασμό
«Σε εμάς πρόκειται για μια συνεργασία κατά απαίτηση των πολιτών. Οι άλλοι μας ακολούθησαν. Έχουμε προγραμματικές θέσεις, έχουν καταργηθεί οι δύο συνδυασμοί Δημοτική Κίνηση και
ΑΝΤΑΜΑ, έχει προκύψει νέος η Δημοτική Κίνηση, έγινε σε ισότιμη βάση. Στην άλλη περίπτωση ο κ. Ζάκης μπήκε υποψήφιος με τον κ. Ελευθερίου. Από τους ΑΝΤΑΜΑ έχουμε 10 υποψηφίους.
Δεν υπάρχουν κλώνοι ούτε τάσεις στη Δημοτική Συνεργασία» ξεκαθάρισε. Η κα Σπυρίδου εκφράζει έναν κεντροδεξιό χώρο, θα κάνει έναν καλό συνδυασμό ολοκλήρωσε.
Ο συνδυασμός είναι πλήρης με αξιόλογα στελέχη με επαγγελματική και κοινωνική διαστρωμάτωση, οπότε εκφράζεται το σύνολο της κοινωνίας με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία, γνώση, ικανότητες και αύριο μπορεί να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα για να γυρίσουν το δήμο. «Οι άλλοι δεν έχουν αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλα πειράματα, αν πάμε σε άλλο ένα , τότε ο δήμος θα καταστραφεί
Έργα ανάπτυξης
Στο πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης είναι η ενίσχυση των αγροτικών υποδομών, η κατασκευή αρδευτικών σε Λιβαδερό, Τριγωνικό, Καμβούνια, καθώς και η αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής με νόμιμη και ορθολογική επαναλειτουργία των λατομείων με την ανάλογη περιβαλλοντική αποκατάσταση, η επέκταση του αρδευτικού των Γουλών, Λευκάρων, Ιμέρων, Μεσιανής και Καστανιάς. Αυτά αφορούν περίπου 28.000 στρέμματα αρδευτικών σε όλη την έκταση του δήμου.
Μέχρι τέλος τετραετίας θα γίνει ένα κλειστό κολυμβητήριο στην περιοχή των Σερβίων, όπως και μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ζωικών αποβλήτων παραγωγής βιοαέριου από όπου θα παράγεται τηλεθέρμανση για την θέρμανση δημοσίων κτιρίων , δημιουργώντας 20-30 θέσεις εργασίας .Θα εκπονηθεί επίσης μελέτη βιωσιμότητας για το αν στέκεται μονάδα τηλεθέρμανσης για να πέσει το κόστος της θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας