Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθ. Κοσματόπουλος: ..."Φτύνω αίμα για το καλό του Δήμου. Είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου και στον όρκο που έδωσα" ... "Το φίνις του Δήμου θα είναι πολύ πολύ εντυπωσιακό"!!!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
ηχητικό από το Ράδιο Λόγος 
Αθανάσιος Κοσματόπουλος: «Καταγγελία στον Εισαγγελέα για τις «περίεργες» συμβάσεις στο Εδαφολογικό Εργαστήριο
 «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ
– «Φτύνω αίμα για το καλό του δήμου. Είμαι συνεπής στον όρκο που έδωσα»
Σε καταγγελίες για χαμένα κονδύλια που σχετίζονται με την καταγραφή αγροτών στην περιοχή των Σερβίων, τη στιγμή που θα έπρεπε να λειτουργεί το Εδαφολογικό Εργαστήριο της περιοχής, προχώρησε ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα, λέγοντας μάλιστα πως η υπόθεση έχει φτάσει στον Εισαγγελέα!
Αναλυτικότερα, όπως είπε ο κ. Κοσματόπουλος, αρχικά: «Από τη μέρα που ανέλαβα  τη διοίκηση του δήμου έστρεψα την προσοχή μου στο Εδαφολογικό Εργαστήριο, έφερα καθηγητή Πανεπιστημίου, το οργάνωσε, έκανε το οργανόγραμμα με τις απαραίτητες ειδικότητες, ώστε με την

απαραίτητη σύμβαση που θα γινόταν μέσω της Περιφέρειας να χρηματοδοτηθούν οι προσλήψεις δύο γεωπόνους εδαφολόγων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μέσω κονδυλίων του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης. Περιμέναμε μια σύμβαση από την περιφέρεια για να χρηματοδοτήσουμε τη μισθοδοσία τους, μέσω Πόρου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, λέγοντας πως ουσιαστικά αυτό ποτέ δεν έγινε.
Εν αναμονή της σύμβασης , που καθυστέρησε σύμφωνα με την ίδιο, με υπαιτιότητα της περιφέρειας , το Εδαφολογικό Εργαστήριο δεν μπορούσε να  λειτουργήσει μέσω Δήμου, για αυτό και εντάχθηκε στην Κοινωφελή ωστόσο όπως είπε διάβασε μέσω δημοσιευμάτων του τύπου, για κάποιες «περίεργες» όπως τις χαρακτήρισε, συμβάσεις. «Απευθύνθηκα στις επιτροπές παρακολούθησης του Πόρου και στον Εισαγγελέα, γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Δεν μπορεί 75.000 ευρώ να σκορπίζονται με περίεργες συνθήκες σε περίεργους ανθρώπους», είπε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος, κάνοντας λόγο για κονδύλια που δίνονται μέσω πόρου σε εταιρείες  που δεν έχουν σχέση με το Εδαφολογικό Εργαστήριο, όπως είπε. «Η σύμβαση αφορά , δήθεν, την καταγραφή αγροτών», είπε δεικτικά.  Το  θέμα έφτασε στον Εισαγγελέα , μιας και όπως τόνισε ο δήμαρχος, «ο δήμος σήμερα έχει ανάγκη και το κάθε ευρώ  και δεν μπορεί να σκορπάει λεφτά εδώ και εκεί». Ομοίως, το θέμα έφτασε προχθές και στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  με τον κ. Κοσματόπουλο να λέει πως αν δεν παρθούν μέτρα ο ίδιος θα προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα, μιας και το πρόγραμμα «τρέχει». «Τα λεφτά είναι πολλά και πάνε στα χαμένα», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.  Το Εδαφολογικό Εργαστήρι με αυτές τις συνθήκες, θα μείνει παγωμένο και νεκρό, σχολίασε σχετικά ο κ. Κοσματόπουλος.

Η απάντηση στον Βασίλη Κωνσταντόπουλο για την αύξηση τελών
Εντωμεταξύ ο δήμαρχος κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας να απορρίψει την ένσταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού για την αύξηση των δημοτικών τελών. Πρόκειται για αυξήσεις που είχαν να γίνουν από το 2005, λέγοντας πως η μη αύξηση των τελών τόσα χρόνια επί θητεία του προηγούμενου δημάρχου ήταν «σοβαρή παράβαση καθήκοντος».  «Έκανε δύο ενστάσεις που απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη, με συνέπεια ο δήμος να πάει πίσω. Εμείς είπαμε τι γίνεται, ενημερώνοντας τον κόσμο. Εμείς παλεύουμε με νύχια και με δόντια να πάει μπροστά ο δήμος και τώρα μετά την απόρριψη της Αποκεντρωμένης, προχωράμε μπροστά».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα οικονομικά στον δήμο, ο κ. Κοσματόπουλος είπε πως «τα πράγματα μπήκαν στη σωστή σειρά «, λέγοντας επίσης πως ο ίδιος έκανε και αλλαγές σε υπαλλήλους. Επίσης, είπε πως κάνει αλλαγές στον προϋπολογισμό ώστε να είναι ισοσκελισμένος . «Ο Δήμος έκανε οικονομία σχεδόν 2.5 εκ. ευρώ και μειώσαμε τα καύσιμα στο ήμισυ», σχολίασε ο δήμαρχος, λέγοντας πως θα φέρει εκ νέου την αναμόρφωση του προϋπολογισμού στο συμβούλιο και πρέπει να ψηφιστεί από τους συμβούλους.
Φτύνω αίμα για το καλό του δήμου
«Εγώ παλεύω, φτύνω αίμα για το καλό του δήμου, είμαι συνεπής στον όρκο που έδωσα για να υπερασπίζομαι το συμφέρον του δήμου «, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσματόπουλος, καλώντας τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του. Επίσης, σχολίασε πως η προσοχή του στρέφεται πλέον στην επανένταξη των συμβούλων που είχαν φύγει από την παράταξή του, σημειώνοντας πως υπάρχουν «ευχάριστες εξελίξεις» και στόχος του ιδίου είναι όσο περισσότεροι να ενταχθούν στον συνδυασμό για να εργαστούν για το καλό του Δήμου. «Κανένας δεν περισσεύει», σχολίασε, τέλος, ο δήμαρχος, αναφερόμενος  την επιστροφή του κ. Ζ. Παπαδημητρίου, λέγοντας τέλος πως αναμένονται  και άλλες επανακάμψεις….!
.Η συνέντευξη του Δημάρχου από το 8.20 και μετά έως το 20.00 περίπου . .

2 σχόλια:

ΤΣΙΤΣΟΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΟΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ.
-------------------
1Ον.ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΚΟΛΙΟΥ 2ΟΟ7-2010 ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ .
// ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ//. Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ
ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΚΟΥΤΗ ΚΥΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ
ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΕΝΩ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΜΕΝΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ.
α). ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΑΥΤΟ Η ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ??? β) ΕΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕΣ ??γ) ΟΤΑΝ ΤΟ
ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΣΤΟΧΊΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Τ0 2011 ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΝΑΤΕ?????
δ) ΕΙΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟ 2Ο11 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ βΑΡΤΑΛΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΗΧΑ-
ΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΕΛΛΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΠΗΛΘΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ?????
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2ον ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΓΩ
ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΣΟ ΕΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΡΙΟ ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΜΕ ΕΥ-
ΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΕΛΛΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΣΤΙ-
ΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ Ε.Π.Ο ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ????? α) ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ?? ΚΑΛΥΨΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ Η ΟΧΙ?? β) ΕΦΌΣΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΊΚΤΥΟ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΛΑΒΑΝΕ ΑΔΕΙΑ ΒΟΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ???? ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ???? Γ) ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΥΠΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ??????

Ανώνυμος είπε...

"Τα πράγματα μπήκαν στη σωστή σειρά «, λέγοντας επίσης πως ο ίδιος έκανε και αλλαγές σε υπαλλήλους"

Λέει ο ανυπαρκτος μπαταχτσης. Τώρα του φταίνε και οι υπαλληλοι. Μα ποιοι υπάλληλοι; οι ιδιοι διευθυντες δεν ειναι χρόνια τώρα; απλα οποιος τολμαει να του πει καταμούτρα ολα αυτα που λενε όλοι οι κατοικοι του ταλαιπωρου δήμου μας ειναι φτιαχτές. Πρωτα οι συμβουλοι του, μετα η περιφέρεια, τωρα οι υπαλληλοι αύριο ποιος αλλος;

Το Προφίλ μας