Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Καλώς τα παιδιά!

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Οι χειροκροτητές των Wikileaks και των Luxileaks, της λίστας Λαγκάρντ, οι υποστηρικτές του Ασάνζ και του Σνόουντεν, οι φανατικοί αναγνώστες κάθε Paper, οι διαχρονικοί κήρυκες της διαφάνειας έπαθαν κολούμπρα μόλις ο Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή διαβαθμισμένα έγγραφα για τον Καμμένο.
Εχουν πλάκα. Είναι ίσως η πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία που φίλοι του Κουφοντίνα κόπτονται για την προστασία του κρατικού απορρήτου!
Και τι δεν σκαρφίστηκαν. «Πλασιέ απορρήτων εγγράφων», «μεθόδευση», «φέιγ βολάν», ακόμη και «δέουσα υπευθυνότητα» συμβουλεύουν - ο Κοτζιάς μάλιστα θυμήθηκε μια διάταξη περί κατασκοπείας και απείλησε με 10ετή κάθειρξη!
Ποιο εθνικό ή δημόσιο συμφέρον διακυβεύεται όμως από την εξέταση εγγράφων που (ενδεχομένως) εμπλέκουν τον υπουργό Αμυνας και συνακολούθως την κυβέρνηση σε μια σκοτεινή υπόθεση στρατιωτικών εξοπλισμών;
Ποιος Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος της Βουλής είναι τόσο ανόητος να νομίζει ότι κάτι θα μείνει κρυφό; Εκτίθενται ανόητα και αναίτια!       

Διότι η υπόθεση Καμμένου δεν κλείνει αύριο. Ανοίγει. Οι αποκαλύψεις θα ακολουθήσουν την πορεία τους, ήδη ο Λοβέρδος είπε ότι έχει κι άλλα έγγραφα. Το ίδιο και η ΝΔ.

Και δεν κλείνει όχι επειδή η αντιπολίτευση είναι μοχθηροί άνθρωποι. Αλλά επειδή ούτε ο υπουργός ούτε ο Πρωθυπουργός έχουν δώσει την παραμικρή πειστική απάντηση.
Υποθέτω ότι αύριο στη Βουλή θα αρχίσουν πάλι να εγκαλούν τους αντιπάλους τους. Ωραίο κόλπο, αλλά δεν πιάνει πια. Και το ξέρουν.

Με τη Siemens του 2004, το Χρηματιστήριο του 1999, την τότε Novartis ή με το τι έκανε κάποτε η Μαρέβα δεν βγάζεις πια, όχι κυβέρνηση, αλλά ούτε διαχειριστή στην πολυκατοικία σου.

Διότι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός μπορεί να πουν ό,τι τους κατέβει αλλά έχουν ένα τεράστιο μειονέκτημα. Οσα λένε είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Οσα λένε οι άλλοι είναι καινούργια.

Και για αυτό η αντιπολίτευση θα τους ταράξει στη νομιμότητα - κατά την έκφραση του Ηλία Ηλιού...
Αντικείμενο υπάρχει. Χαρτιά υπάρχουν. Σκοτεινά σημεία υπάρχουν. Ανάγκη να φωτιστούν υπάρχει. Και κάθε συγκάλυψη έχει τα όριά της.

Αύριο έχει επερώτηση η ΝΔ. Την Πέμπτη ακολουθεί ο Λοβέρδος. Την άλλη εβδομάδα παίρνει τη σκυτάλη η ΔΗΣΥ. Μετά πάλι η ΝΔ. Εν τω μεταξύ θα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του Τύπου αλλά και των εγγράφων που προσπάθησε να κουκουλώσει ο Βούτσης.
Καλώς τα παιδιά, λοιπόν.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας