Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Κλαυσίγελος! Ο Τσίπρας ξεπουλά (και) τη ΔΕΗ

Αχ, αυτή η Αριστερά που έγινε πιο Δεξιά και από τη Δεξιά.
Κάποτε η πώληση της ΔΕΗ θα έβγαζε χιλιάδες στους δρόμους Αριστερούς, ακτιβιστές, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, θα έκλεινε το κέντρο της Αθήνας, θα την πλήρωναν τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, ενώ μπορεί να έπεφτε και η κυβέρνηση.
Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Κάποτε ο σημερινός πρωθυπουργός, που εκποιεί το 40% των  λιγνιτικών μονάδων της χώρας είχε χαρακτηρίσει αυτό που πρόκειται τώρα να κάνει ο ίδιος, εθνικό έγκλημα.

Κάποτε στην Κομοτηνή, Μάρτιος του 2014 ήταν, κάτω από ένα πανό που έγραφε «Ξεπουλάνε τη ΔΕΗ , σε λίγο  θα πουλήσουν και την Κομοτηνή», έβγαζε πύρινους λόγους: «Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι συμπεριφέρονται ως μνημονιακότεροι των μνημονιακών, η λεγόμενη πέμπτη φάλαγγα, που έχουν στόχο την αποδυνάμωση της χώρας, για να εξυπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Καμία νομιμοποίηση δεν έχει η τρόικα να διαφεντεύει τη ζωή μας, καμία νομιμοποίηση δεν έχουν οι ‘’χασάπηδες’’ της τρόικας, αυτοί που μας κυβερνάνε, να ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο και να βάζουν την κοινωνία στην κρεατομηχανή».
Τώρα η ΔΕΗ ξεπουλιέται από  τον ίδιο πολιτικό που έλεγε τα πιο πάνω, τώρα η τρόικα τον στηρίζει και οι δανειστές του δίνουν βραβεία, τώρα αυτός ο άνθρωπος, κατά δήλωση του, εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας.
Βεβαίως πρόκειται για την πιο ξεδιάντροπη ιστορία εμπαιγμού ενός λαού και εκμετάλλευσης του πόνου του. Το γνωρίζουμε, γνωρίζουμε και το κόστος, ένα ακόμα αχρείαστο μνημόνιο, μέτρα 15 δισεκατομμυρίων και τρία χρόνια παραπάνω μέσα στην κρίση. Και το κόστος αυξάνει.
Σήμερα η ΔΕΗ, εξ αιτίας της καθυστερημένης αποκρατικοποίησης της, θα εισπράξει πολύ λιγότερα από όσα θα εισέπραττε το 2009, όταν έγινε η πρώτη απόπειρα πώλησης της ή από το 2014 όταν επρόκειτο να πουληθεί η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».
Ποιος θα πληρώσει τη διαφορά; Σίγουρα όχι ο κ. Τσίπρας.
Άλλωστε αυτός είχε βροντοφωνάξει: «Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΔΕΗ θα ξεπουληθεί».
Χαχαχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας