Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Πού θα πήγαιναν τα πυρομαχικά, κ. Καμμένε;

Είναι τόσο πολλά τα όσα σκανδαλώδη σε καθημερινή βάση αποκαλύπτονται για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, που φυσικά η υπερπαραγωγή λεκτικών τεχνασμάτων και η επιλεκτική χρήση της μισής αλήθειας από τον κ. Καμμένο δεν μπορεί να εξωραΐσει την αδυσώπητη για αυτόν πραγματικότητα.
Τα πάμπολλα ζητήματα νομιμότητας που προκύπτουν για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) κατ’ εντολή του κ. Καμμένου είναι βέβαιο ότι θα ελεγχθούν από την εισαγγελική έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Υπάρχει όμως ένα εξαιρετικά κρίσιμο στοιχείο, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει επισημανθεί, και είναι κάτι που «βόλεψε» τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, αλλά είναι αρκούντως σοβαρό!
Ο υποτιθέμενος «αντιπρόσωπος» και ουσιαστικά μεσάζων κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με όσα έγγραφα έρχονται στη δημοσιότητα, εξ αρχής μιλάει για 300.000 βλήματα ΠΒ 105 χιλιοστών, ενώ η σαουδαραβική πλευρά, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, αναφέρεται επισήμως σε 100.000. Αυτές τις ποσότητες αναφέρει και η παράνομη, και τονίζεται, μη διακρατική (καθόσον άκυρη) συμφωνία που υπογράφτηκε το απόγευμα της 13 Μαΐου στο Α/Δ Μίκρας από τον ΓΔ της ΓΔΑΕΕ, απόστρατο αντιναύαρχο Κυριάκο Κυριακίδη, έπειτα από εντολή του ιδίου του κ. Καμμένου.
“Άπρακτος”
Κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι το πρωί της ίδιας ημέρας ο «αντιπρόσωπος της ΣΑ» κ. Παπαδόπουλος έφυγε «άπρακτος» από τη ΓΔΑΕΕ καθόσον ο ταξίαρχος κ. Παπαδάκης, μετά το e-mail της πρεσβείας περί άγνοιας των Σαουδαραβών για τον υποτιθέμενο αντιπρόσωπο, αρνήθηκε να προβεί στη διαδικασία υπογραφής, κάτι στο οποίο συμφώνησε αρχικά και ο προϊστάμενός του, κ. Κυριακίδης. Βέβαια, ο «αντιπρόσωπος», όταν στις 29 Αυγούστου παρουσιάστηκε η επίσημη σαουδαραβική αντιπροσωπεία για τις τελικές διαπραγματεύσεις και για ποσότητα 100.000 βλημάτων, απλώς δεν... εμφανίσθηκε!
Γιατί λοιπόν αυτή η διαφορά από τις 300.000 στις 200.000; Πού θα κατευθύνονταν αυτά τα πυρομαχικά; Και φυσικά, πώς θα μεταφέρονταν;
Στο θέμα της μεταφοράς γίνεται η «έκρηξη»! Ο ταξίαρχος Παπαδάκης προτείνει πιστοποιημένη και διαβαθμισμένη εταιρεία που κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος, που επανεμφανίζεται στο προσκήνιο, επιδιώκει η μεταφορά να γίνει με δική του εταιρεία. Γιατί άραγε;
Η συνέχεια έχει γίνει γνωστή στην ελληνική κοινή γνώμη, που όσο και αν θέλει να την μπερδέψει ο κ. Καμμένος, έχει πλέον κατανοήσει τι έχει συμβεί! Ο ταξίαρχος μπορεί να κατηγορήθηκε λεκτικά από τον πολιτικό του προϊστάμενο ότι «υπονομεύει διακρατική συμφωνία», αλλά το υπουργείο δεν μας έχει πληροφορήσει αν έλεγξε τη νομιμότητα του τελικού χρήστη αλλά και τον σκοπό της χρήσης; Γιατί μας παρουσίασε ένα «παλιόχαρτο» ως Πιστοποιητικό Τελικού Χρήστη (End User Certificate) με αραβικά και... παράξενα αγγλικά, υπογεγραμμένο από κάποιον συνταγματάρχη Mohhamed Aleniazi).
Μάλλον δεν θα ρώτησε ο κ. υπουργός κάποιον σύμβουλο του ή τον ΓΔ της ΓΔΑΕΕ πριν το δείξει στην τηλεόραση! Αλλιώς πιστεύουμε ότι θα τον ενημέρωναν ότι το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται από τον... εξαγωγέα και όχι από τον... εισαγωγέα, περιέχει στοιχεία που καθορίζονται από τον σχετικό νόμο (που δεν υπήρχαν) και, το πιο βασικό, υπογράφεται από κάποιον στο επίπεδο του γενικού διευθυντή της ΓΔΑΕΕ (ανώτατο επίπεδο) και όχι από κάποιον... συνταγματάρχη!
Η Εθνική Φρουρά
Από τη στιγμή που οι Ενοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας δεν διαθέτουν πυροβόλα αυτού του διαμετρήματος, αλλά μόνον η Εθνική Φρουρά, που χρησιμοποιείται για «ειδικές αποστολές» και λογοδοτεί απευθείας στον βασιλιά, δεν θα έπρεπε να εξασφαλισθεί ποια θα ήταν η χρήση αυτών των πυρομαχικών αλλά και των βομβών ΜΚ82 για τα αεροσκάφη, που και αυτή είναι μια υπόθεση που όζει! Κάτι που θα μπορούσε να εκθέσει τη χώρα σε περίπτωση που παραβιάζονται διεθνείς υποχρεώσεις και κανονισμοί και όταν εδώ και μήνες έχει τεθεί το θέμα αναστολής πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία σε επίπεδο Ε.Ε. και λοιπών Διεθνών Οργανισμών.
Η εκτίμησή μας είναι ότι τα 100.000 που η σαουδαραβική πλευρά επίσημα ζητούσε θα χρησιμοποιούνταν στην Υεμένη, όπου τα παλαιά ρυμουλκούμενα πυροβόλα 105 χιλιοστών της Εθνικής Φρουράς της ΣΑ μπορούν να αναπτυχθούν ευχερέστερα σε ορεινό έδαφος.
Για τη μεγαλύτερη όμως ποσότητα, που θα διαχειριζόταν ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος, εάν δεν φρόντισε να μάθει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος κόπτεται ακόμα και σήμερα για την απώλεια εσόδων από τη «συμφωνία» που χάλασε, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα μάθουμε αργά ή γρήγορα, από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΥΓ.: Μιας και πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν από προχθές για τα διαβαθμισμένα έγγραφα και τον… «αποχαρακτηρισμό» τους από τον κ. Καμμένο, θα έπρεπε να του έχουν πει οι σύμβουλοί του ότι δικαίωμα αποχαρακτηρισμού έχει μόνο ο εκδότης-υπογράφων το έγγραφο. Πως θα μπορούσε να το κάνει αυτό για ένα έγγραφο της πρεσβείας ή της ΓΔΑΕΕ που δεν εκδίδει ο ίδιος.
Του ειδικού συνεργάτη
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», Αρ. Φύλλου 5, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τρομερό να θίγετε το δεξιό ψάλτη του ΣΥΡΙΖΑ και αδελφό του '..... αριστερού Τσίπρα!!!!! Ζήτω οι μεσάζοντες....

ai-vreS είπε...

:-)

Ανώνυμος είπε...

Ερχονται μεγαλες σφαλιαρες για λοβερδους και νου-δουλους αυριο. Απο μεθαυριο σε συνεργασια με τον κομιστη ξεκινηστε το σκανδαλο Νο 10000. Πως αλλιως θα ξεχαστουν οι μαρεβες και οι αυγενακηδες; Ποσο ειπαμε το πασοκ; 12,5% ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Πως αλλιως θα ξεχαστουν οι μαρεβες και οι αυγενακηδες ..... A να μην ξεχνίομαστε "Πρεμιέρα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την Τετάρτη" πως το λέγανε ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.
Απ' οτι φαίνεται υπάρχουν ακόμη σανοφάγοι σαν τον 7:51

Το Προφίλ μας