Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού 24.11.2017 μετά από παρέμβαση κατοίκων του Βελβεντού – Λόγω εξάντλησης της ημίωρης μεταμεσονύκτιας παράτασης η επίσημη αιτιολογία του προέδρου για τη διακοπή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού στο θέμα «περί αύξησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού», στάθηκε η αφορμή για τη δυναμική παρέμβαση πολιτών του Βελβεντού, που δια του εκπροσώπου τους Μάκη Μπελιά απαίτησαν τη διακοπή συνεδρίασης της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017 (η ώρα είχε παρέλθει στις 2:05 μετά τα μεσάνυχτα), επικαλούμενοι ότι έτσι συνεχίζεται μια άδικη πολιτική τιμολόγησης σε βάρος της κοινωνίας του Βελβεντού.
Συγκεκριμένα στην παρέμβαση ο κ. Μπελιάς ανέφερε:
«Ήταν να πάρετε μια απόφαση. Δεν την πήρατε. Δεν σας επιτρέπουμε να συνεδριάσετε, έστω κι αν αυτό σημαίνει ποινικές κυρώσεις. Φέρτε τον εισαγγελέα. Διακόπτουμε τη συνεδρίαση. Ο λόγος είναι ότι ως δημότες του Βελβεντού, εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας του Βελβεντού, βλέπουμε να συνεχίζετε μια ειδική πολιτική τιμολόγησης και αδικείτε την κοινωνία του Βελβεντού…».
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρου Παπαδόπουλου που διέκοψε τη συνεδρίαση «για δυο λεπτά», όπως ανέφερε, και ενώ συνεχίζονταν έντονος διάλογος του κ. Μπελιά με τους επικεφαλής των παρατάξεων (δήμαρχο, Κωνσταντόπουλο, Λιάκο).
Όταν επανήλθε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της συνεδρίασης, με το επίσημο αιτιολογικό ότι «πήραμε παράταση μισή ώρα, την εξαντλήσαμε και διακόπτουμε» (ήταν η 3η ημίωρη παράταση μετά τα μεσάνυχτα), και όρισε νέα συνεδρίαση για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 με ώρα έναρξης 5:00μμ, με θέματα τα «περί αύξησης των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και αποχέτευσης» και τα υπόλοιπα δεκαεννέα (19) θέματα, από τα είκοσι τρία (23), που δεν συζητήθηκαν στην παρούσα συνεδρίαση.
Προηγουμένως, στη συζήτηση του θέματος «περί αύξησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού», έγιναν 4 ή 5 προτάσεις* που προέβλεπαν από μηδενικές αυξήσεις (Βελβεντό) έως και 185% (Λιβαδερό) ή αναβολή συζήτησης του θέματος, από τις οποίες καμία δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων (μέχρι 5 από τις 11 που απαιτούνταν). Θα διευκρινίσουμε  βέβαια ότι στις δυο ακραίες περιπτώσεις που προαναφέραμε, οι μέχρι τώρα ισχύουσες τιμές των ανταποδοτικών τελών για το Βελβεντό και το Λιβαδερό ήταν αντίστοιχα ανά τ.μ. οικίας 1,10 € και 0,35 € σε ετήσια βάση (αντίστοιχα για τα Σέρβια 0,80 € και τα Καμβούνια 0,75 €).
Σημειωτέον ότι, με ψήφους 9 υπέρ αλλά με απαιτούμενο αριθμό ψήφων τις 11, είχε καταψηφιστεί και η πρόταση του προηγούμενου θέματος της ημερήσιας διάταξης (Α/Α 3), περί καθορισμού του ανταποδοτικού τέλους βιολογικού καθαρισμού, που είχε προταθεί σε 67 € -40% για Βελβεντό, 37 € -40% για Σέρβια και 61€ -40% για Νεράιδα (εφόσον τεθεί σε λειτουργία), σε ετήσια βάση.
* Η πρόταση της πλειοψηφίας (εισηγητής ο αντιδήμαρχος θ. Κυριακίδης) ήταν, 1,50/1,50 € ανά τ.μ. για οικιακή/εμπορική σύνδεση στα Σέρβια, 1,10/1,21 € αντίστοιχα στο Βελβεντό, 1,50/1,50 € για τα Καμβούνια και 1,00/1,00 € για το Λιβαδερό
  
Γ.Μ./mikrovalto.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από μασκαρά τι να περιμένεις μασακαριλίκια
Ολη η συνεδρίαση ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου.

Ανώνυμος είπε...

Οι βελβεντινοι καλα κανανε και ξεσηκωθηκαν οι σερβιωτες γιατι δεν πανε?????
Παρα μονο κατοπιν εορτης παραπονιουνται; ολοι σας να πατε και αυτοι να το κανουν σαν συνελευση οχι δημοτικο συμβουλιο αφου θελουν τετοιες αυξησεις να τις πληρωνουν οσοι ειναι στο δημοτικο συμβουλιο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να δεχτούμε αυξήσεις για καθαριοτητα οι βελβεντινοι; έχουμε εργάτες καθαριοτητας και μάλιστα ο ερλολαβος ΔΕΝ ερχοτανε στο Βελβεντό επι κωνσταντοπουλου ακριβως για αυτο. Τωρα
Ο εργολαβος πληρωνεται και μαζευει σκουπιδια και στο βελβεντο ενω και εργατες υπαρχουν εκεί και μηχανηματα του δήμου! Και ενω το δημοτικο συμβουλιο ψήφισε να προσληφθουν εργατες καθαριοτητας για όλο τον δημο αν θυμάμαι καλά το καλοκαιρι, ο δημαρχος δεν θέλει! Χτεςεγραφε η καθημερινη πρωτοσελιδο οτι θα προσληφθουν 8800 εργάτες καθαριοτητας σε δήμους και ουτε ενας δεν θα είναι στον δήμο μας! Και ζητανε αυξησεις για να ταιζουν εργολαβους!

Ανώνυμος είπε...

Να παραιτηθείτε ΟΛΟΙ.Και όταν λέω ΟΛΟΙ εννοώ ΟΛΟΙ.Νέοι ανθρωποι με όρεξη για προσφορά επιτέλους στο Δημαρχείο.Σας βαρέθηκε ο κόσμος που δεν είναι μονο απογοητευμένος απο τον Κοσματοπολο αλλά απ'ολους σας.Να πάτε αλλού για φαγοπότι, τα Σέρβια και όλος ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού θέλει νέους ανθρώπους να νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο.Ο ένας στον κοσμο του,ο άλλος επαγγελματιας πολιτικός φτάνει πιά.

Ανώνυμος είπε...

Νερό δεν πληρώνει κανένας στα Σέρβια στο Βελβεντό και σε όλο τον δήμο, αυτό φαίνετε στο γεγονός ότι όλη μέρα χειμώνα καλοκαίρι όλοι και όλες παίζουν με τα λάστιχα και οι δρόμοι είναι μουσκεμένοι, άσε που οι αλβανοί δεν πληρώσανε ποτέ νερό. Και ερχόμαστε στο δια ταύτα να αυξήσουμε τα ανταποδοτικά τέλη για να πληρώνουνε μόνο οι καλοπληρωτές? Και οι ευσυνείδητοι πολίτες? Στα ποιμνιοστάσια της Καστανιάς στην περιοχή Σαραντάπορο η αντλία έχει πάθει δεύτερη συνεχόμενη ζημιά η οποία για να επιλυθεί χρειάζονται 20.000 ευρώ, οι ιδιοκτήτες των στάβλων δεν πληρώνουνε ούτε νερό ούτε τα έξοδα επισκευής της αντλίας γιατί? Να πληρώνουνε οι πολίτες?

Ανώνυμος είπε...

Για τον σταύλο του Δημαρχείου πληρώνουμε νερο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ 2000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ;

Ανώνυμος είπε...

Σερβιώτες, ασχοληθείτε με την ουσία, που είναι οι προτεινόμενες νέες τιμές της πλειοψηφίας που φαίνονται στην τελευταία παράγραφο και σας αδικούν κατάφωρα, κι αφήστε το κουτσομπολιό για αργότερα.
Για τους Καμβουνιώτες το αυτό.

Το Προφίλ μας