Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού-Ο κόμπος στο χτένι

της Ι.Π από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Άσχημα τα νέα για το Δήμο Σερβίων –Βελβεντού, αφού τα δύο πρώτα στην ατζέντα και σημαντικότερα θέματα για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης – αποχέτευσης , καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού δεν συζητήθηκαν. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος εδώ και καιρό κάνει εσωτερική αντιπολίτευση, εισηγήθηκε την συζήτηση του θέματος στο επόμενο συμβούλιο. Παρά τις όποιες διαφωνίες για αυτό το τρενάρισμα, το θέμα δεν μπήκε στο τραπέζι με τις υποχρεώσεις του δήμου να είναι τουλάχιστον ασφυκτικές.
Τα χρέη στη ΔΕΗ ύψους 1, 3 εκ ευρώ παραμένουν αρρύθμιστα, μια πρακτική η οποία
όπως αποδεικνύεται τελευταίως, εφαρμόζεται κατά κόρον από τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης με την ανοχή της επιχείρησης ηλεκτρισμού. Έφτασε όμως η εποχή που έσφιξαν για τα καλά τα λουριά και η καταστολή είναι φυσικό επόμενο και απειλεί αυτή τη στιγμή με διακοπές ολόκληρο το δήμο.
Στο δήμο Κοζάνης ψηφίστηκε η αύξηση 5% στα τέλη λόγω των αυξήσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων. Σίγουρα δεν γίνεται λόγος σύγκρισης, όταν οι αυξήσεις στο Λιβαδερό φτάνουν και το 200%, στα Καμβούνια το 50% και στα Σέρβια το 70% περίπου. Το υπάρχον όμως έλλειμμα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, η μη κάλυψη των τρεχόντων αναγκών και τα χρέη στη ΔΕΗ και τη ΔΙΑΔΥΜΑ αναγκάζουν τη δημοτική αρχή να προβεί σε αυξήσεις, μια κίνηση σίγουρα αντιλαϊκή. Από την άλλη τα τέλη σε πολλές γωνιές του δήμου παραμένουν πολύ χαμηλά, μια κατάσταση που συντηρείται εδώ και χρόνια και κάποια στιγμή οφείλουν να εξορθολογιστούν.
Ι.Π.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΙΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΡΧΙΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΘΩΔΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΤΡΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ .

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική της αύξησης των τελών, διότι σαν πρώτο δεδομένο είναι το γεγονός ότι οι πολίτες δεν πληρώνουνε Νερό και Αποχέτευση στο Δήμο, σαν δεύτερο δεδομένο είναι το γεγονός ότι μια μερίδα πωλητών είναι συνεπής στις οφειλές τις προς το δήμο άρα μια ενδεχόμενη αύξηση των τελών χωρίς πρωτίστως να γίνει κάποια προσπάθεια να εισπραχτούνε τα ανείσπρακτα θα επιβαρύνει τους πολίτες που είναι συνεπείς. Τελικό συμπέρασμα και οι συνεπείς στο τέλος δεν θα πληρώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Το περιεργο θα ηταν να ειχε συζητηθει και να ειχε λυθει...και σιγα σιγα οδευουμε προς την αλλαγη του ετους
Και του χρονου βρε εσεις να ησαστε καλα..αλοιμονο

Το Προφίλ μας