Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Σχέδιο δράσης για το μήνα Σεπτέμβρη της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ Σερβίων

Στις 31 Αυγούστου, με μαζική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ η οποία κατέληξε στο παρακάτω σχέδιο δράσης για το μήνα Σεπτέμβρη, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ και μεγαλοεπιχειρηματιών.

1.            Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά την Πέμπτη 7 του Σεπτέμβρη έξω από το ίδρυμα (Σχιστού 1, Σκαραμαγκάς) στις 14.30μμ.
2.            Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων και τα μεγάλα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή, μαζική παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και νήσων, στις 11 του Σεπτέμβρη στα ειδικά σχολεία της Αττικής .
3.            Η ΣΕΑΑΝ στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων για Σύσκεψη και Συντονισμό των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από τα ειδικά σχολεία, με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς του χώρου, ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Ειδικής Αγωγής, τις καθυστερήσεις πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας Ειδική Αγωγή. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 του Σεπτέμβρη.
4.            Καθημερινή παρέμβαση σε ΕΟΠΥΥ για την καθυστέρηση πληρωμών των θεραπειών των παιδιών προς τους γονείς. Παρεμβάσεις στα ΚΕΠΑ για την σφαγή των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων.
      Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν ομόθυμα την αγανάκτησή τους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα ΑμεΑ, με το οποίο θέλουν να εμφανίσουν ότι δήθεν θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των ΑμεΑ, με τη λήψη μέτρων για την εφαρμογή της διεθνούς σύμβασης του ΟΗΕ για τα ΑμεΑ στη χώρα μας. Το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν προβλέπει κανένα μέτρο, αλλά είναι σε εξέλιξη και οι περικοπές σε μια σειρά προνοιακές παροχές, ενώ έχουν ήδη συμφωνήσει με τους θεσμούς για νέο κύμα μαζικών περικοπών σε επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.
      Ακόμα, η σύσκεψη αποφάσισε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη.

     Τέλος, αποφασίστηκε σύγκλιση πλατιάς σύσκεψης των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ τέλη Σεπτέμβρη για να καθοριστεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών μέχρι το τέλος του 2017.
Είμαστε σε θέση μάχης!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με δύναμη και ορμή ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.
Δεν το βάζουμε κάτω. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Θα νικήσουμε!



Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ  ΣΕΡΒΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας