Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ξεναγήσεις του Οκτωβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Καταπληκτικά τα χρώματα αυτή την εποχή στο Γράμμο και σας προσκαλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.
Οι ξεναγήσεις τον Οκτώβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.
Προγραμματισμένη ξενάγηση θα γίνει επίσης το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει επίσης στις 12. Οργανωμένες ομάδες (σχολεία, σύλλογοι, μεγάλες παρέες κ.α.) μπορούν να προγραμματίσουν τη ξενάγηση τους και Σάββατο και άλλες μέρες και ώρες που διευκολύνουν αρκεί να υπάρχει έγκαιρη τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136.

Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο.  Όταν βγούμε από την αίθουσα θα αναφερθούμε στα βουνά της περιοχής και στο πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Κατόπιν, θα επισκεφτούμε την Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας «Διαδρομές στην Ιστορία» καθώς και την έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». Αν υπάρχει διάθεση μπορούμε να κάνουμε και ένα μικρό περίπατο στο δάσος.
Όποιος θέλει μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου «Γεύσεις Γράμμου». 
·                      Παρακαλούμε να ενημερώσετε αν θα έρθετε στα τηλέφωνα 24670 21853 και 2467 62136
·                      Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.
·                      Η ξενάγηση διαρκεί 2-3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις και συζήτηση.
·                      Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
·                      Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
·                      Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες του Πάρκου και της περιοχής δείτε εδώ https://www.facebook.com/ParkoEthnikesSymphilioses

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας