Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

4 Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας (28/9/2017)

Σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά

Το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, συμπολίτες
μας δέχτηκαν επίθεση σε συγκεκριμένη περιοχή από αδέσποτα σκυλιά. Κάποιοι προέβησαν και σε καταγγελίες στο Δήμο. Από την πλευρά του Δήμου υπήρξε καθυστέρηση ώστε να πάρει μέτρα με αποτέλεσμα τα θύματα των επιθέσεων να αυξάνονται.
Ερωτάται, ο κος Δήμαρχος,
Έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις στα συγκεκριμένα ζώα;
Τι μέτρα θα πάρετε από δω και πέρα για να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
Χόλμπα Αντωνία
Πτολεμαΐδα, 27/9/2017 



Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές

Σχεδόν το σύνολο των παιδικών χαρών στο Δήμο Εορδαίας παρουσιάζουν προβλήματα και εγκυμονούν κινδύνους καθώς δεν παρέχουν καμία ασφάλεια στα παιδιά. Τα προβλήματα που παρατηρούνται έχουν να κάνουν τόσο με τη φθορά και τη συντήρηση τους όσο και με τις κακές κατασκευές.
Σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα έχει τσακιστεί, οι παιδικές χαρές είναι χώρος που παρέχει στις λαϊκές οικογένειες δωρεάν τη δυνατότητα αναψυχής, ειδικά μέσα στην πόλη. Γι’ αυτό.
Ερωτάται, ο κος Δήμαρχος,
Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να βελτιωθούν οι χώροι των παιδικών χαρών και να παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
Χόλμπα Αντωνία
Πτολεμαΐδα, 27/9/2017



Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς

Από τους 3 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης μόνο ένας έχει ιδιόκτητο κτίριο (κτισμένο το 1980) ενώ οι άλλοι 2 είναι ενοικιαζόμενοι με άθλιες υλικοτεχνικές υποδομές, σε ισόγεια πολυκατοικιών (τζαμαρίες, χωρίς αύλειο χώρο κλπ). Τεράστιες είναι και οι ελλείψεις τόσο σε παιδαγωγικό υλικό όσο και σε εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την ανάπαυση των βρεφών και νηπίων (πχ παρκοκρέβατα). Απουσιάζουν παντελώς τα μέσα για την ατομική υγιεινή των νηπίων (μωρομάντηλα, γάντια μιας χρήσης κλπ).
Ελλείψεις παρατηρούνται και στο εκπαιδευτικό – βοηθητικό προσωπικό, το οποίο είναι ανεπαρκές και δεν έχει την απαιτούμενη αντιστοιχία σε παιδιά ώστε να παρέχεται δημιουργικό παιδαγωγικό έργο και φροντίδα.
Στα παραπάνω προβλήματα έχει προστεθεί και η διακοπή της σίτισης των παιδιών από το Φεβρουάριο του 2012 με αποτέλεσμα τα παιδιά των παιδικών σταθμών να κουβαλούν μαζί τους το πρωινό, το δεκατιανό και το μεσημεριανό τους φαγητό.
Ενώ η χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει τα μέτρα υγιεινής δεν έχουν παρθεί όπως θα έπρεπε καθώς δεν έχει γίνει ακόμη απεντόμωση, αλλά και σε σχέση με την έξαρση της ιλαράς δεν έχει εξασφαλιστεί ότι το σύνολο των παιδιών έχει εμβολιαστεί.
Τέλος με δεδομένο ότι τα κτίρια είναι παλιά, δεν έχει γίνει κάποιος πρόσφατος έλεγχος για αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία των κτιρίων που στεγάζονται τα παιδιά.
Ερωτάται, ο κος Δήμαρχος,
Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα;
Προβλέπεται να ιδρυθεί σύγχρονος παιδικός σταθμός;


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
Χόλμπα Αντωνία
Πτολεμαΐδα, 27/9/2017



Σχετικά με την κατάργηση εγγραφής – συνδρομών στο κολυμβητήριο

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά στην ανεργία. Μόνιμες θέσεις εργασίας μετατρέπονται σε ευέλικτες, το εισόδημα όσων εξακολουθούν να εργάζονται και των συνταξιούχων έχει μειωθεί κατά 40% από το 2009 έως το 2017.
Οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουν το 95% των άμεσων φόρων και τους επαχθείς έμμεσους εκ των οποίων το 20% των άμεσων και το 12% των έμμεσων πρέπει να αποδίδεται στην Τοπική Διοίκηση.
Το κράτος δεν αποδίδει αυτά τα λεφτά και οι Δήμοι δεν τα διεκδικούν, βρίσκοντας την εύκολη λύση να «χαρατσώνουν» το λαό για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες των δομών του Δήμου.
Για να έχει κάποιος πρόσβαση στο σύγχρονο κολυμβητήριο του Δήμου μας, το οποίο έχει το «προνόμιο» να θερμαίνεται από την τηλεθέρμανση, πρέπει να πληρώνει μηνιαία συνδρομή 35€ συν την εγγραφή 20€. Σε αυτά προστίθεται κι ο εξοπλισμός που πρέπει να εφοδιαστεί κάποιος.
Η ανταποδοτικότητα στη συγκεκριμένη δομή έχει σαν αποτέλεσμα ο λαός, η νεολαία να στερούνται το αναγκαίο δικαίωμα στην άθληση και τη φυσική αγωγή κι ακόμα περισσότερο το στερούνται άτομα που το έχουν ανάγκη.
Επειδή ο αθλητισμός δεν είναι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα αλλά λαϊκή ανάγκη, ερωτάται ο κος Δήμαρχος,
Ποια μέτρα θα πάρει ώστε:
Ø  Να καταργηθεί η εγγραφή των 20€
Ø  Να ελαχιστοποιηθεί έως ότου να καταργηθεί η μηνιαία συνδρομή
Ø  Να έχουν δωρεάν πρόσβαση οι άνεργοι και τα παιδιά των ανέργων καθώς και οι εργαζόμενοι με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις των 300 και 400 ευρώ


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
Χόλμπα Αντωνία
Πτολεμαΐδα, 27/9/2017
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας