Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κόλαφος για πολλούς η έκθεση του WEF και διπλός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ (WEF) έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο απολογισμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περικλείεται σε μια λέξη, ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ.
Το WEF στην ετήσια έκθεση του αποτυπώνει τη φθίνουσα πορεία της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας βρήκε την Ελλάδα στη θέση 81 της παγκόσμιας κατάταξης και κατάφερε σε ένα χρόνο να την πάει στη θέση 86 και τώρα στη θέση 87.
Η αξιολόγηση του WEF περιλαμβάνει ένα πλήθος δεκτών και κριτηρίων και χρήζει προσεκτικής και σοβαρής μελέτης.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθούν ενδεικτικά τόσο οι κακές, όσο και οι καλές μας πλευρές.
Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ 137 χωρών σε κρίσιμους τομείς- κριτήρια και πιο συγκεκριμένα
Θέση   Κριτήριο
137      Φορολογία ως κίνητρο επενδύσεων
136      Φορολογία ως κίνητρο για δημιουργία απασχόλησης
135      Πρόσβαση στη χρηματοδότηση
133      Νομικό πλαίσιο επίλυσης διαφορών
132      Αποτελεσματικότητα στη διαχείριση δημοσίων δαπανών
131      Προμήθεια από το κράτος προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας
129      Συνεργασία Πανεπιστημίων- Επιχειρήσεων σε έρευνα και ανάπτυξη
Η συμβολή της Κυβέρνησης Τσίπρα σε όλα τα πιο πάνω είναι καθοριστική.
Από το φορολογικό και το φορο-ασφαλιστικό, μέχρι την αναποτελεσματικότητα στα κόκκινα δάνεια και από τη προσπάθεια ελέγχου της δικαιοσύνης αντί της απλούστευσης στην απονομή της, μέχρι το ιδεοληπτικό απαγορευτικό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη συνεργασία των επιχειρήσεων με τα Πανεπιστήμια, η διακυβέρνηση Τσίπρα αναδεικνύεται σε οπισθέλκουσα της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Αντίθετα η κατάταξη της χώρας μας είναι σχετικά ικανοποιητική στον τομέα των Υποδομών όπου βρίσκεται στη θέση 38, στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και κατάρτιση στη θέση 44 και στην υγεία και πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη θέση 48, όπου δηλαδή έβαλε τη σφραγίδα του το ΠΑΣΟΚ.
Εδώ το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και η ΝΔ καθώς και διάφοροι που δηλώνουν «κέντρο» και όλοι μαζί έκαναν καριέρα τα τελευταία 7 χρόνια με την ανιστόρητη θεωρία της καταστροφής της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι κόλαφος για όλους τους και διπλός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα γιατί πολύ απλά αποδεικνύει ότι όσο παραμένει στην Κυβέρνηση η χώρα οπισθοδρομεί.
Η χώρα θα σηκωθεί όρθια μόλις ορθώσει ανάστημα η μεγάλη δημοκρατική παράταξη με καρδιά και ψυχή το ΠΑΣΟΚ και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει εμπόδια σε αυτή τη πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας