Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πιστοποίηση και χρηματοδότηση φορέων και σωματείων για δράσεις Αθλητικού Τουρισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Η Αντιπεριφέρεια Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει ότι δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΔΑ: 6ΤΒΠ4653Π4-4Κ8), η εγκύκλιος του Πλαισίου Λειτουργίας του Αθλητικού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι ένα οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο που δημιουργείται από τη μοναδική αλληλεπίδραση δραστηριότητας, ανθρώπων και τοποθεσίας.
Σκοπός του αθλητικού τουρισμού είναι η ικανοποίηση κοινωνικο-ψυχολογικών αναγκών των συμμετεχόντων αναφορικά με:
·         Την εμπειρία από τη συμμετοχή ή παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος.
·         Το συνδυασμό των διακοπών, της χαλάρωσης, της απόδρασης στη φύση και της περιπέτειας και τη δημιουργική και ενεργητική χρήση του ελεύθερου χρόνου.
·         Την αλληλεπίδραση με οικογένεια, φίλους κλπ.
·         Την κοινωνικοποίηση και την ομαδοποίηση.
·         Την αθλητική απόδοση και ευκαιρία την για εκτόνωση του στρες της καθημερινής ζωής και της βελτίωσης της διάθεσης.
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της ενίσχυσης του Αθλητικού Τουρισμού και των Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής, η ΓΓΑ θα παρέχει πιστοποίηση στους φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς και θα υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση για σχετικές δράσεις από 1000 - 5000 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού http://gga.gov.gr/athlitismos/ataa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας