Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΤΟΕΒ Σερβίων: Κατασκευή πάρκου ενέργειας (φωτογραφίες και βίντεο)

Η κατασκευή Πάρκου Παραγωγής Ενέργειας είναι το επόμενο μεγάλο βήμα του ΤΟΕΒ Σερβίων με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής. Η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου (στο πλαίσιο του Net Metering – ενεργειακός συμψηφισμός)  αναμένεται να μειώσει σχεδόν στο μισό το ενεργειακό κόστος για τους αγρότες που καλλιεργούν στην κτηματική περιοχή του ΤΟΕΒ Σερβίων κάτι που όπως τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια θα δώσει νέα πνοή στην τοπική οικονομία.

Στην αναγκαιότητα και σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη του ΤΟΕΒ Σερβίων υπογραμμίζοντας τη βούληση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει την κατασκευή του Πάρκου Ενέργειας. Ο κ. Καρυπίδης ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη μελέτη του έργου ώστε να ακολουθήσει η χρηματοδότηση κατασκευής του, προτείνοντας η Περιφέρεια να αναλάβει το 50% του κόστους κατασκευής μέσα από ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενώ το υπόλοιπο ποσό να διατεθεί από το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.  Παράλληλα άμεσα όπως ανέφερε ο κ. Καρυπίδης θα προχωρήσουν οι ενέργειες από την πλευρά της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ Σερβίων και ενώ το προηγούμενο διάστημα επιλύθηκε το ζήτημα με τους υδρομετρητές.
 Ήδη πάντως όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Φώτης Ζυγούρης έχει παραχωρηθεί από την πλευρά του δήμου με μακροχρόνια μίσθωση συγκεκριμένη έκταση στον ΤΟΕΒ Σερβίων  για την κατασκευή του πάρκου ενέργειας ενώ έχει αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί η μελέτη του έργου και έχουν ζητηθεί προσφορές.




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή πρωτοβουλία, μενει να δούμε πώς Θα υλοποιηθεί.
Και μιας και μιλάμε για υδρευση και νερό, κάτι άλλο:Ποιος απο τις Εργατικες ή την Καστανιά κλείνει τη βάνα και δεν τροφοδοτούνται οι ποτιστρες πιο κατω για, να εχουν τα γιδοπρόβατα καθαρό νερό; Δεν μπορεί να ρωτουν οι τσοπάνηδες , γιατι γίνεται αυτό, και να τους λένε οτι εχει βλάβη. Δεν μπορεί κάθε μέρα να έχει βλάβη! Οποιος το κανει, να σταματήσει αμεσως.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ποιος Κοσματόπουλος ρε φουρφουρη;ΟΚοσματοπουλος δεν ηταν ουτε στην εκδήλωση.Κατα τ'αλλα αναπτυξη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΙΒΡΕΣ). ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΙΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλα κανει ρε.....

Το Προφίλ μας