Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Στο Βελβεντό ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός στην Ελλάδα, που θα τον λειτουργούν αγρότες

Του Σπύρου Κουταβά*, vetonews.gr
Καλύτερη πρόσβαση σε νέες δυναμικές αγορές για τα αγροτικά προϊόντα του Βελβεντού στη δυτική Μακεδονία εκτιμάται ότι θα δώσει η λειτουργία του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου υδροηλεκτρικού σταθμού στην Ελλάδα, που ανήκει σε Τοπικό
Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και συγκεκριμένα στους οργανωμένους δενδροκαλλιεργητές του Βελβεντού.
   'Ηδη, τα αγροτικά προϊόντα του Βελβεντού, μέσω των δύο συνεταιρισμών πού λειτουργούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει να εδραιωθούν στις αγορές της Ευρώπης και της Ρωσίας. Η νέα αυτή υποδομή, που θα ρίξει σημαντικά το κόστος παραγωγής, αναμένεται ν' ανοίξει τον δρόμο για είσοδο σε ακόμη περισσότερες αγορές του εξωτερικού.

    «Ο υδροηλεκτρικός σταθμός θα χρησιμοποιεί τα νερά από το φαράγγι του Σκεπασμένου και θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα που θα πουλά στην ΔΕΗ και με αυτό τον τρόπο θα καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες των αγροτών για την άρδευση των χωραφιών τους» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βελβεντού, Γιώργος Φραγκουλάκης. Σύμφωνα με τις μελέτες βιωσιμότητας του έργου, "σε μια εντελώς δύσκολη χρονιά" από την άποψη του χιονιού ή των βροχοπτώσεων (δηλαδή με λίγο νερό), η λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου μπορεί να προσφέρει σε σημερινές τιμές τουλάχιστον 150.000 ευρώ. Η δε καλύτερη χρονιά μπορεί να προσφέρει έσοδα που αγγίζουν ακόμη και το μισό εκατομμύριο ευρώ.
   «Κατά μέσο όρο δαπανούμε 200.000 -280.000 ευρώ ετησίως για τη λειτουργία των αντλιοστασίων, προκειμένου να αρδεύουμε τις καλλιέργειες μας και με τα χρήματα από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού θα πληρώνουμε τα έξοδα λειτουργίας των αντλιοστασίων και ταυτόχρονα με τα χρήματα που θα περισσεύουν θα χρηματοδοτήσουμε σημαντικά έργα επιδιόρθωσης του δικτύου άρδευσης που έχει κατασκευαστεί πριν από 37 χρόνια και παρουσιάζει προβλήματα» ανέφερε ο Γιώργος Φραγκουλάκης.
   Ο υδροηλεκτρικός σταθμός του ΤΟΕΒ Βελβεντού έχει ονομαστική ισχύ 1,9 MW και θα αξιοποιεί τα νερά από την ορεινή θέση «Σκεπασμένο», που τους χειμερινούς μήνες χύνονται στη λίμνη Πολυφύτου. Τα νερά που χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι για την άρδευση των χωραφιών, τον χειμώνα θα αξιοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Σταθμός θα δουλεύει από τα μέσα του φθινοπώρου έως την μέση της άνοιξης και κατά την διάρκεια των υπόλοιπων ημερών του χρόνου όταν υπάρχουν βροχοπτώσεις. Έχει κατασκευαστεί με ό,τι πιο καινούργιο και σύγχρονο διαθέτει η τεχνολογία στους μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει ηλεκτρονικά συστήματα και κάμερες παρακολούθησης της δεξαμενής επιτήρησης, που βρίσκεται 4,5 χλμ μακριά από τον σταθμό, ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης του δικτύου μεταφοράς του νερού κ.ά.
   Ο προϋπολογισμός του έργου κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού, του αγωγού μεταφοράς νερού, μήκους 4,5 χλμ και των έργων στις δεξαμενές επιτήρησης προσέγγισε τα 3 εκατ. ευρώ. Το αρχικό έργο του αγωγού, κόστους 1,5 εκατ. ευρώ, είχε χρηματοδοτηθεί το 2005 από την τότε Νομαρχία Κοζάνης. Ο πρώην δήμος Βελβεντού το 2009 διέθεσε 500. 000 ευρώ στον ΤΟΕΒ για το ξεκίνημα του έργου. Η κατασκευή, τέλος, του εργοστασίου, ύψους επένδυσης 1 εκατ. ευρώ, δημοπρατήθηκε το 2012. Υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και τελικά το 2015 ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, διέθεσε από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης και από αλλά χρηματοδοτικά εργαλεία χρηματοδότηση για την προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
   Μια ιστορία που ξεκίνησε από το 2000
   Η ιδέα της δημιουργίας του έργου ξεκίνησε το 2000, όταν δύο ιδιωτικές εταιρείες και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των νερών με τη δημιουργία υδροηλεκτρικών σταθμών. Όπως εξηγεί ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου «ως δημοτική αρχή το 2003 ,συνεκτιμώντας τα οφέλη από μια τέτοια ενέργεια, αποφασίσαμε να βάλουμε στο "παιχνίδι" τους αγρότες μας, ώστε να κατασκευάσουν οι ίδιοι μέσω του ΤΟΕΒ το μικρό υδροηλεκτρικό έργο, προκειμένου από τα εξασφαλισμένα κέρδη της λειτουργίας του να μπορούν να αποπληρώνουν το κόστος λειτουργία των αντλιοστασίων που ποτίζουν τις δενδροκαλλιέργειάς του κάμπου».
   Ετοιμάστηκε ο φάκελος και κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προκειμένου να εξασφαλιστεί η άδεια κατασκευής του υδροηλεκτρικού έργου. Στον αγώνα για την εξασφάλιση της κατασκευής και της λειτουργία του, ο πρώην δήμαρχος υπογράμμισε ότι «οι αγρότες του ΤΟΕΒ αντιμετώπισαν ένα κυκεώνα γραφειοκρατικών διαδικασιών και πολυποίκιλων εμποδίων που κράτησε μέχρι και τώρα ενώ έπρεπε να συναγωνιστούν τους ανταγωνιστές ιδιώτες και τη ΔΕΗ που είχαν μια μεγαλύτερη ευελιξία στις κινήσεις τους».
   Παρόλα αυτά ο ΤΟΕΒ Βελβεντού χάριν στις οργανωμένες προσπάθειες των αγροτών, της τότε δημοτικής αρχής και όσων αυτοδιοικητικών ακολούθησαν κατάφερε να αφήσει πίσω τα εμπόδια και να κατασκευάσει το υδροηλεκτρικό έργο.
   Το έργο έχει ολοκληρωθεί, αλλά βρίσκεται ακόμη στα χέρια του αναδόχου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες δοκιμαστικής του λειτουργίας. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη οι γραφειοκρατικές επαφές και αιτήσεις του ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ και τη ΡΑΕ, ενόψει της παράδοσής του και της ένταξης της λειτουργίας του στο διασυνδεόμενο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ | ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/editorial/item/46380-sto-velvento-o-protos-aftodiaxeirizomenos-ydroilektrikos-stathmos-stin-ellada-pou-tha-ton-leitourgoyn-agrotes

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στους βελβεντινούς. Και στον τομέα αυτό πρωτοπόροι.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, μόνο που οι ίδιοι λίγα πράγματα έκαναν γι αυτό. Άλλοι έβαλαν τα λεφτά, άλλοι έκαναν τους διαγωνισμούς και επέβλεψαν το έργο στην κατασκευή του, άλλοι το κατασκεύασαν. Μην υπερβάλλουμε κιόλας. Σε αυτό όμως που πρέπει να τους παραδεχτούμε είναι ότι έχουν την ικανότητα να φέρνουν χρήματα στον τόπο τους.

Ανώνυμος είπε...

το θέμα δεν είναι ότι "έχουν την ικανότητα να φέρνουν χρήματα στον τόπο τους", αλλά ότι κάνουν αναπτυξιακά έργα. Γιατί ως τέτοιο θεωρείται έργο που μειώνει το κόστος παραγωγής για τους αγρότες, μιας και οι αγρότες καταβάλουν στον ΤΟΕΒ ετήσια ποσό που πλησιάζει τα 100€ το στέμμα ροδακινοπαραγωγής για την άρδευσή τους. Και τώρα προφανώς αυτό θα μειωθεί κατά πολύ. 'Οπως και η ασφαλτόστωση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων, που η κατασκευή τους συντελεί στη μη επιβάρυνση των ευπαθών προϊόντων τους, εκ της μεταφοράς από χωμάτινους αγροτικούς δρόμους μέχρι πριν 10 -15 χρόνια. Και βέβαια εκμεταλεύονται/αξιοποιούν διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα. Πάντως, για την ιστορία, για το υδροηλεκτρικό τους συνεισέφεραν και οι αγρότες, μιας και ο ΤΟΕΒ εξοικονόμησε τα προηγούμενα χρόνιαχρήματα (μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, απ' ότι λένε) από τη συνεισφορά των αγροτών στο κόστος ανά κυβικό χρήσης του νερού.
Αλήθεια υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα, όχι μόνο στην Περιφέρειά μας, αλλά στο σύνολο του Ελλαδικού χώρου;

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς βγαίνουν πολλά προγράμματα, το ερώτημα είναι έχουμε ανθρώπους να τα διεκδικήσουν;
Δυστυχώς οι μέχρι σήμερα διοικούντες ανακατασκεύζουν μόνο πλατείες και δεν έχουν μάτια να δουν πιο πέρα.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους έβαλαν έστω και ένα λιθαράκι για να πραγματοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι ο σημερινός Δήμαρχος, ο οποίος μέχρι σήμερα μόνο καταστρέφει.

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά ρε παιδιά τα λεφτά ποιος τα έβαλε;;Mήπως ο τοπικός πόρος ανάπτυξης;;;Δηλαδή όλοι μας.Αρα όλοι μας βάλαμε τα λεφτά για να έχουν οι αγρότες του Βελβεντού φθηνότερο ρεύμα.Οτι δηλαδή κάνουν και οι αγρότες πέρα από το ποτάμι χωριών που με λεφτά του δήμου ποτίζουν "τζάμπα" τα χωράφια τους.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΟΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΕΙΔΗΚΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΟΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΥΘΕΟΣ. ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ, ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΟΙ , ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΜΟΜΦΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΟΙ, ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΗΓΑΖΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ , ΤΟ ΝΕΡΟ. ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΩΡΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΑΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΟΚΑΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ.
Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ !!!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ
100.000.0000 ΕΥΡΩ.!!!!! ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΥΝΗΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΑΥΤΗ
ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΙΚΤΥΟ.
-. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙΝΗ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Α) ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΑΦΙΣΤΑΣ ΗΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ
Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ (ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΚΟΥΤΗ2000)
Η ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΚΑΙ Β) ΤΟΥ ΥΠΟ
ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΠΟ Τ0 2004!!!!!!! ΤΕΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΑΦΙΣΤΑ. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ
ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΚΟΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΟΥΔΗ ΦΡΕΝΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΛΑΦΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ
ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΙΟ% ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΚΑΤΑ ΕΤΟΣ ΓΙΑ 12 ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000.0000 ΕΥΡΩ ΟΤΑ Η ΚΟΙΛΟΒΑΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΠΛΗΡΟΝΩΤΑΝΕ ΜΕ 0.45 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 6 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝΕ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ
ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ......ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΦΙΣΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΕΒ ΒΑΛΒΕΝΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ!!!!!!! ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΟΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4ΟΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΚΑΘΕ
ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Η ΛΑΦΙΣΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΣΕ ΣΥΝ-
ΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΥ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ1.9 ΜΕΓΑ ΒΑΤ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑ 0.45 ΜΕΓΑΒΑΤ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.500.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΟ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΟΚΑΣ είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.
--------------------- 10Ν. ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΑ 300.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΤΑ ΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ.
ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΙΝΑΙ 0.75 ΜΕΓΑ ΒΑΤ ΤΟΤΕ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ 75Ο KWTΧ24 ΩΡΕΣ=18.000 ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ Ο.25ΕΥΡΩ=25ΟΟ ΕΥΡΩ
ΕΣΟΔΟ ΚΑΤΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ 75.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΙΚΤΑ ΕΣΟΔΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑ 3 ΑΤΟΜΑ ΗΜΕΡΕΣΙΩΣ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΒΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΗΤΟΙ 4 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 120 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΑΠΑΝΗ 4 Χ720 ΕΥΡΩ = 288Ο ΕΥΡΩ . ΔΗΛΑΔΗ 38Ο ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ!!!!!!!!!!!

2ΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ
ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ Ο.85 ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΥΣ ΤΟΥ ΗΤΟΙ Ο.85 Χ 1.9 = 1,6 ΜΕΓΑΒΑΤ ΚΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΦΙΚΤΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΨΩΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΡΙΒΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ
1ΟΟΟ ΛΙΤΡΑ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ
ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Π Ε Ρ Α Ι Τ Ε Ρ Ω.
Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΙΣΦΟΡΑ ΦΟΡΟΥ 1Ο% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ 3% ΕΙΣΦΟΡΑ
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ
ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ (ΣΤΕΡΓΙΟΥ 5ΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (5ΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ) ΟΛΑ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ!!!!!

ΤΕΛΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ ΚΟΥΤΑΒΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2006-2010 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ- ΑΠΟΝΑΡΚΩΘΕΤΗΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΑ- ΜΕΝΤΙΑ-ΚΑΣΤ ....Κ.Λ.Π ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΣΤΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΣΙΜΟΤΗΤΑ (ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ) ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΥ
ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙΣ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ (ΕΛΙΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ)

ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΑΘΜΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΕΤ - Α -ΤΕΤ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΟΚΑΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

βρε, βρε, βρε εμφανίστηκε και πάλι!
και με...ταχυδακτυλουργίες, στοιχεία δικής του αριθμητικής, λεκτικά μπλεξίματα και "γεγονότα" (π.χ. ότι απείλησαν τη "ΛΑΦΙΣΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ") έρχεται να μπερδέψει πάλι όλους (Υπηρεσίες, δημοσιογράφους, φορείς του Βελβεντού, πολίτες). Για ένα έργο εξόχως ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ για το σύνολο της κοινωνίας του Βελβεντού. Την οποία μισεί κυριολεκτικά και το δείχνει με κάθε τρόπο και ενέργεια τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια. Δες τε ένα παράδειγμα των συλλογισμών του: 2.500€ τα - κατά τον ΤΟΕΒ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ έσοδα γράφει και αμέσως μετά υπολογίζει σε 2.880€ το ΜΗΝΙΑΙΟ κόστος των εργαζομένων και εξ αυτού ζημιογόνο το έργο!

Ανώνυμος είπε...

ποση κακια θα βγαλεις και λες ανακριβιες
η μεγαλη ανακριβια ειναι οτι η μοναδα αυτη θα δουλευει με τρεις ανθρωπους πρεπει να γνωριζεις οτι μοναδες με 5 MW ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΑΚΡΙΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΩ ΕΓΩ ΓΡΑΨΕ ΕΔΩ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κύριος που γράφει τα παραπάνω χρειάζεται έναν έλεγχο από τη δικαιοσύνη. Αν υπάρχει Θεός της δικαιοσύνης θα πρέπει να παρέμβει άμεσα.
και συ κύριε Κουταβά κάνε μια έρευνα για το ποιον του και για το βιο και την πολιτεία του. Σχεδόν σε κατηγορεί για σπορά ψευδών ειδήσεων.

Ανώνυμος είπε...

Και ύστερα μας πειράζει αν λέμε ότι δεν ήμαστε λαός, μην πάει να γίνει κάτι καλό στην περιοχή, αμέσως να βγούνε οι γνωστοί – άγνωστοι δοσίλογοι και να λοιδορούν ανθρώπους και φορείς του τόπου (εκπρόσωπο συντονιστικού αποκριάς, ΤΟΕΒ κλπ), αποδεικνύεται καθημερινά ότι η συμμορία που μαζεύτηκε γύρω από τον γιατρό τραβάει όλες τις κοινωνίες της περιοχής πίσω σε χρόνια μαύρα με μιζέρια και κακία.

Το Προφίλ μας