Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης - Πίνακας Υπόχρεων

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://www.pothen.gr 
Από το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, ανακοινώνεται ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017 πρέπει να υποβληθεί δήλωση περιουσιακής κατάστασης από μια συγκεκριμένη ομάδα υπόχρεων αιρετών, υπαλλήλων και πολιτών του Δήμου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3213/03 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στο άρθρο 1 παρ. 1 υπόχρεοι δήλωσης περιουσιακής κατάστασης είναι:

  • Ο Δήμαρχος
  •  Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι και τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, των επιτροπών των Δήμων, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, οι Πρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και οι Γενικοί Διευθυντές των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α και των συνδέσμων Δήμων, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων των Δήμων.
  • Οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι των οργανικών μονάδων δόμησης οποιουδήποτε οργανωτικού επιπέδου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
   Κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς, αναφέρθηκε ότι την παραπάνω  δήλωση πρέπει να την υποβάλλουν και οι πολίτες που ήτανε μέλη επιτροπών των Δήμων. Για το λόγο αυτό συντάχθηκε κατάλογος υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, αιρετών, υπαλλήλων και πολιτών αναφορικά με τις επιτροπές που δημιουργήθηκαν στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.
   Καλούνται οι αιρετοί, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι και οι πολίτες που υπήρξαν μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων και Επιτροπών του Δήμου το 2015 και βρίσκονται στον ανωτέρω κατάλογο να προβούν σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης του έτους 2016 (για τα εισοδήματα  του 2015), εντός της προαναφερόμενης ημερομηνίας.
   Προκειμένου κάποιος να δει αν είναι υπόχρεος για δήλωση περιουσιακής κατάστασης μπορεί να «κατεβάσει» τον πίνακα υπόχρεων που υπάρχει παρακάτω και να δει αν το όνομά του υπάρχει στον κατάλογο αυτό. Ο κατάλογος είναι αλφαβητικός ανά κατηγορία (αιρετοί, υπάλληλοι, πολίτες) προκειμένου να υπάρχει εύκολη αναζήτηση και αναφέρει την ιδιότητα βάσει της οποίας υποχρεούται ο καθένας να υποβάλει τη δήλωση.
    Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://www.pothen.gr με χρήση των κωδικών TAXISNET. Στην ίδια ιστοσελίδα παρέχονται και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δήλωσης και υποβολής των ζητούμενων στοιχείων, καθώς και η σχετική επί του θέματος νομοθεσία.
Πληροφορίες στο τηλ.: 24643 50117

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας