Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού: Απόδοση επιστολής στον Πρόεδρο της Βουλής για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

Χθες, Τετάρτη 4/1/17 στις 11:00πμ. ως αντιπροσωπία των αγροτικών συλλόγων και κτηνοτρόφων απ´όλη την Ελλάδα, καταθέσαμε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για πρόκληση σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην ολομέλεια, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα προβλήματα των αγροτών της χώρας. Ο Πρόεδρος της Βουλής βάσει κανονισμού της Βουλής παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής για το αν και πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση. 
Στις 12:00πμ. ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση που μας έγινε απ΄τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, καταθέσαμε και αναπτύξαμε τα δίκαια αιτήματα μας προς τον υπουργό και η απάντηση του Υπουργού κ. Αποστόλου ήταν κατηγορηματική, ότι δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως.  
Είναι απορίας άξιο, ποιός ο λόγος της πρόσκλησης μας από τον Υπουργό, όταν εκ των προτέρων δεν ήταν διατεθιμένος για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο; Φτάνει πιά με το Θεαθήναι .
Ύστερα από την απολύτως αρνητική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, αποφασίσαμε να ενταθούν οι κινητοποιήσεις με τρόπο που θα αποφασίσουν οι γενικές μας συνελεύσεις και θα καθοριστεί στην επόμενη συνάντηση μας, καθώς η πολιτική του Υπουργού κ. Αποστόλου δεν μας αφήνει αλλά περιθώρια. 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
4/1/2017
Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση. 

κ. Πρόεδρε,
η απόφαση μας να απευθυνθούμε στο Προεδρείο της Βουλής και προσωπικά σε εσάς, ώστε να προσκαλέσετε στην ολομέλεια της Βουλής προ ημερησία συζήτηση για το μεγάλο θέμα που αφορά το „μέλλον“ της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών είναι επιβεβλημένη.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή, όσον αφορά την εθνική οικονομία και δυστυχώς έχουμε αυξήσει τις εισαγωγές και μειώσαμε τις εξαγωγές. 

Δεδομένου ότι έχουμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα από παραγωγούς που δεν επέλεξαν  την παραγωγή αλλά την ενίσχυση, θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική ώστε ως χώρα να είμαστε παραγωγική και αυτάρκης.
Το κόστος παραγωγής-ενέργεια είναι δυσβάσταχτο και αντιπαραγωγικό στην χώρα μας, για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό κριτήριο ως προς την διαμόρφωση των τιμών.

Η ζωική και η φυτική παραγωγή είναι οι δύο σταθεροί πυλώνες ανάπτυξης και ως εκτούτου θα πρέπει να προστατευθούν διότι πάνω σ΄αυτές βασίζεται η διαμόρφωση της οικονομικής ευημερίας μιας χώρας και άρα επιθυμούμε την παραγωγή πλούτου και το δίκαιο της φορολογίας.
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

4/1/2017
Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πρωτογενή τομέα και  για τον κλάδο μας γενικότερα:

1.              ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Να προσμετρήσει το αφορολόγητο και στο ασφαλιστικό.

2.              ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ:
α)  Οι συνεταιριζόμενοι αγρότες να έχουν πιο ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση, ως κίνητρο για τον κλάδο, ώστε να υπάρξει συνεταιριστική ανασυγκρότηση σ΄όλη την χώρα.
β)   Προσμέτρηση οικογενειακής εργασίας στα έξοδα.
γ)   Αγορά γης, στα έξοδα για τους κατακύριο επάγγελμα αγρότες.
δ)   Εργόσημο και στους αλλοδαπούς εποχιακούς εργατες-τουρίστες για να χαρακτηριστούν ως εργάτες γης.
ε)   Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
στ) Κατάργηση προκαταβολής φόρου.
ζ)   Ακατάσχετο 1200€ x 12.

3.              ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ

4.              ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ 2017

5.              ΕΛΓΑ:  Αλλαγή κανονισμού.

6.              ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΟΓΩ ΕΜΠΑΡΚΟΥ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου