Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Παλεύουν με τα χιόνια οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων

Διαχειρίσιμη  είναι η κατάσταση στις ορεινές κοινότητες Βλάστης, Πενταλόφου και Λιβαδερού της Π.Ε Κοζάνης, παρόλα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, καθώς το χιόνι σε πολλά σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο.  Σύμφωνα με τους Προέδρους Μηνά Δαλακιούρη, Κώστα Χονδροκώστα και Βασίλη Αγοραστό, οι κεντρικές αρτηρίες στο ορεινό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτές, ενώ το χιόνι μέσα στις κοινότητες δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών καθώς και την κίνηση τους.
Η  προσπάθεια για τον καθαρισμό συνεχίζεται με τα μέσα που διαθέτουν οι κοινότητες ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή της Αντιπεριφέρειας, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται στους δρόμους νυχθημερόν για να κρατηθούν ανοιχτές οι οδικές αρτηρίες,ό καθώς και με τα μέσα που διαθέτουν οι Δήμοι για τον αποχιονισμό, όπως σημείωσαν οι πρόεδροι ενώ σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκαν να προσεγγίσουν κτηνοτροφικές μονάδες βοηθώντας τους κτηνοτρόφους να φτάσουν στα ζωντανά τους. Αρκετά είναι τα προβλήματα με την υδροδότηση από τον παγετό σε κατοικίες και κτηνοτροφικές μονάδες.
Μάλιστα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πενταλόφου ο κ. Χονδροκώστας ζήτησε να κηρυχθεί η Κοινότητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως  έχει ενημερώσει και τον Δήμαρχο Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλο. Τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν επιλυθεί από χθες το απόγευμα μετά από 16 ώρες χωρίς ρεύμα.
ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας