Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Παράδοση και παραλαβή Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Διονυσίου Βελβεντού - και Διαχειριστικής Επιτροπής Ι. Εξωκλησιού Αγίου Θωμά Βελβεντού.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Στην πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία (1-1-2017) μετά τη Δοξολογία και την ανάγνωση της ‘’Ποιμαντορικής Εγκυκλίου επί τω Νέω Έτει 2017’’ του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, ενώπιον του εκκλησιάσματος, έγινε σεμνά η παράδοση της διακονίας των μελών του απερχόμενου και η παραλαβή της διακονίας από το νέο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, του ως άνω Ιερού Ναού.   

Στα μέλη του απερχόμενου Συμβουλίου (Γεώργιο Στεφάνου, Ιωάννη Παπαγόρα, Δημήτριο Στεφάνου και Θεοδώρα Δελνιώτη) ο Ιερός Ναός επέδωσε Έπαινο, στον οποίο αναγράφεται το παρακάτω κείμενο:

 ‘’Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Διονυσίου Βελβεντού. ΕΠΑΙΝΟΣ. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού με τη λήξη της τριετούς θητείας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, απονέμει Έπαινο, στον Επίτροπο (…….) για την κατά Θεόν αγάπη και την αφοσίωσή του στο πολυσχιδές έργο του Ιερού Ναού, που επέδειξε κατά τη διάρκεια της τριετούς (2014-2016) επιτροπικής διακονίας του. Αγίασον, Κύριε, τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του Οίκου σου. Βελβεντό, 1-1-2017, Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού,  πρωτοπ. Κ.Ι.Κ.’’. 

Στη συνέχεια επιδόθηκαν τα διοριστήρια Γράμματα του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στα μέλη του νέου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, τριετούς θητείας από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2019, ως εξής.  

Τακτικά Μέλη: Δημήτριος Στεφάνου, Άννα Κρομμύδα, Περικλής Παπαγεωργίου και Ευθυμία Στεφανοπούλου. Άξιοι!

Αναπληρωματικά Μέλη: Ιωάννης Παπαγόρας, Άννα Γεωργάκη, Ολυμπία Δουλδούρα, Χαρίκλεια Ματοπούλου. Και δύο Μέλη επιπλέον, που τοποθετήθηκαν από τον Εφημέριο: Λάμπρος Κουτσιούκης και Δημήτριος Χ. Μύρος. Άξιοι!

Για τις δραστηριότητες του Ιερού Ναού, μας στέλνουν τις ευχές τους: Η Αθηνά Περιστέρη, 98 ετών. Κατάγεται από το Παλαιογράτσανο και μένει (χρόνια τώρα) στην Αθήνα: ‘’Διαβάζω όλα αυτά που κάνετε, όπως για το Ολοκαύτωμα του 1943 και όλα τ’ άλλα και συγκινούμαι. Σας ευχαριστώ’’. Ο Γεώργιος Παπαβασιλείου. Κατάγεται από το Βελβεντό, ζει στην Αμερική, είναι πρωτοψάλτης με σημαντική συμβολή στην ψαλτική τέχνη. Είδε στο διαδίκτυο το θέμα ‘’Βασιλιάδες 2017’’ και μας γράφει: ‘’Πάτερ μου, τι ωραία έθιμα του τόπου μας, δυστυχώς εξαφανίζονται όλα σήμερα με την τεχνολογία και με την πάροδο του χρόνου. Ευχαριστώ που τα στέλνετε. Μας φέρνουν πίσω στα παιδικά μας χρόνια…’’.  

Διορισμοί Επιτρόπων στο Ιερό Εξωκλήσι Αγίου Θωμά Βελβεντού.
Το νεόκτιστο Ι. Εξωκλήσι του Αγίου Αποστόλου Θωμά Βελβεντού (που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βελβεντού) ανήκει στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού. Η νέα ‘’Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Εξωκλησίου Αγίου Θωμά Βελβεντού’’ παρέλαβε από τον π. Κωνσταντίνο τα διοριστήρια Γράμματα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παύλου, ως εξής:    

Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Εξωκλησίου Αγίου Θωμά: Θωμάς Πουλιάνας, Δημήτριος Μαγκουρέτσιος, Ιωάννης Γκαμπράνης, Τηλέμαχος Κρήτος, Ευθύμιος Γηραλέας και Αθανάσιος Αγοράτσιος. Άξιοι!


Ευχές: Στο νέο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη), στη ‘’Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Εξωκλησιού’’, εύχομαι υγεία και αγάπη από το Θεό, καλή και ήρεμη συνεργασία, ανοιχτό πρόσωπο προς τον καθένα συνάνθρωπό μας-εικόνα του Θεού-, και έχοντας την ευχή της Παναγίας, του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω και του Αγίου Θωμά, ας προσπαθήσουμε να βάλουμε κι εμείς, έστω ένα μικρό λιθαράκι στην οικοδομή της Εκκλησίας για τη δόξα του Τριαδικού Θεού, του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. 

Και όλους (κληρικά και λαϊκά μέλη της τοπικής Εκκλησίας) να μας συνοδεύουν στις ενέργειές μας οι πρωτοχρονιάτικες ευχές και προσευχές του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παύλου: ‘’Εύχομαι και προσεύχομαι ως πνευματικός σας πατέρας κατά το νέον έτος 2017 να έχητε πορείαν και παρουσίαν σταυροαναστάσιμον, διότι αυτά τα δύο πλημμυρίζουν χαράν, ευλογίαν και πνευματικήν ευτυχίαν. Αυτά τα δύο να πλημμυρίζουν τις καρδιές σας, τα σπίτια σας και τις εργασίες σας. Καλή Χρονιά με Χριστόν, Σταυρόν και Ανάστασιν! Μετά της εν Κυρίω αγάπης και ευχών. Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος’’ (Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τω Νέω Έτει 2017).

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
3-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας