Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το τρακτέρ του αγρότη Βάγκου τρέχει με την ....Οπισθεν

Γράφει ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης.
Ο Αγρότης Βάγκος από τη Λειβαδιά έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο, όταν το Φλεβάρη του 2013 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός Πρωθυπουργός  ανέβηκε στο τρακτέρ του, στο μπλόκο που και τότε είχαν στήσει οι αγρότες και διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που είχαν επιβληθεί με το δεύτερο μνημόνιο. Απευθυνόμενος ο κ Τσίπρας στους διαμαρτυρόμενους αγρότες τους υποσχέθηκε τα πάντα. Μείωση της φορολογίας, μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προιόντων, μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών στον ΟΓΑ, και πολλά άλλα καθώς και την  κατάργηση του μνημονίου, με ένα νόμο και με ένα άρθρο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχημάτιζε την πρώτη Κυβέρνηση της αριστεράς. Τότε, απλώς, δεν πρόβλεψε ότι θα σχημάτιζε  τη δεύτερη Κυβέρνηση  αριστεροδεξιάς μετά το βρώμικο 1989.
Ο καιρός, όμως, έχει γυρίσματα. Ύστερα από δύο ακριβώς χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία και οι υποσχέσεις του προς τους αγρότες το 2013 έγιναν φτερό στον άνεμο. Καμία, απολύτως, υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε. Και οι αγρότες που το 2013 έβλεπαν να έρχεται ο νέος Μεσσίας και σωτήρας τους και ζητωκραύγαζαν το «ΩΣΑΝΆ» οι ίδιοι σήμερα ωρυόμενοι ζητάνε το « ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ, ΣΤΑΥΡΩΣΩΝ ΑΥΤΟΝ» Η Κυριακή των Βαίων πέρασε και ήλθε η σταυρωμένη Παρασκευή.
Πρωταγωνιστής στις τωρινές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες στο μπλόκο του Κάστρου εναντίον της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Πρωθυπουργού, τι ειρωνεία, ο ίδιος ο Βάγκος,  ο ιδιοκτήτης του τρακτέρ, που ευτύχησε  στην καρότσα του ο … επαναστάτης Τσίπρας να εκφωνήσει τότε τον πύρινο λόγο εναντίον του μνημονίου, όχι του αριστερού, και υπέρ των καταφρονεμένων αγροτών, ως άλλος  Αντύπας στο Κιλελέρ.
Ο πανελληνίως, πλέον, γνωστός, Βάγκος σε τηλεοπτική του εμφάνιση πριν λίγες μέρες, επιτέθηκε, με σκληρές εκφράσεις, εναντίον του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του. Και τι δεν είπε. Ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν στα κάγκελα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Τσίπρας πρόδωσε τους αγώνες των αγροτών, ότι διέψευσε τις ελπίδες και τα όνειρά τους, ότι  με την αριστερή Κυβέρνηση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η οικονομική κατάσταση της αγροτιάς,  αλλά με τα μέτρα που η Κυβέρνηση προτίθεται να λάβει η αγροτιά εξαφανίζεται,  ότι  αντί να μειώσει το ΦΠΑ τον αύξησε από το 13 στο 23 %, ότι δεν αγωνίστηκε μόνο και μόνο για να ανέλθει  ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και να καταλάβουν τα στελέχη του Κυβερνητικές καρέκλες και πολλά άλλα ωραία, αλλά για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.
Είναι απορίας άξιο πώς ολόκληρες κοινωνικές τάξεις πείστηκαν από τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αν τα πράγματα ήταν τόσο εύκολα οι προηγούμενοι Κυβερνώντες δεν ήταν τόσο ηλίθιοι  να μην προβούν σε παροχές, όπως γινόταν πριν από την κρίση, αλλά, μέσα σε μία νύχτα παραφρόνησαν και άρχισαν  να κόβουν μισθούς και συντάξεις. Αυτά «προς γνώση και συμμόρφωση» για τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.
Οι δύο προηγούμενες Κυβερνήσεις που υπέγραψαν το  πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, πλήρωσαν το μάρμαρο. Είναι προφανές ότι το ίδιο μάρμαρο θα το πληρώσει και μάλιστα ακριβά και η σημερινή Κυβέρνηση που υπέγραψε το τρίτο και φαρμακερό αριστερό μνημόνιο. Γι αυτό δεν ευθύνεται ο λαός που θαμπώθηκε από τις υποσχέσεις τους και τούς ψήφισε, αλλά οι ίδιοι που υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες. Κα οι αγρότες  πίστεψαν ότι τα τρακτέρ τους, με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα, πλην όμως διαψεύστηκαν και έδεσαν χειρόφρενο, με πρώτο και καλύτερο τα τρακτέρ του κυρίου Βάγκου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανέτρεχε μόνο το τρακτέρ του Βάγκου με την όπισθεν θα ήταν καλά . Εδώ βυθίζεται ολόκληρη η Ελλάδα στο χάος οι Κυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα, λές και δεν συμβαίνει τίποτα. Όταν, όμως, θα έρθει η ώρα της πληρωμής,δεν θα πληρώσουν μόνο αυτοί, οι οποίοι θα χάσουν, απλώς, τις κυβερνητικές καρέκλες, αλλά ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Και η πληρωμή θα είναι δυσβάστακτη

Το Προφίλ μας