Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φωτικής (πρ. Σερβίων & Κοζάνης) Αμβρόσιος

Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων & Κοζάνης ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωτικής (πρώην Σερβίων & Κοζάνης) κυρού Αμβροσίου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Αμβρόσιος (Γιακαλής) γεννήθηκε στο Κεράμιο Καλλονής Λέσβου το 1940. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1967 και Πρεσβύτερος το 1974. Ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών,  Διδάκτωρ (PhD) του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ (St. Johns College) και εργάσθηκε ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Campion Hall, 1989-90).
Διετέλεσε Διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου του Κέμπριτζ, Πανεπιστημιακός Εφημέριος των Ορθοδόξων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Έσσεξ (1984-88) και Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1991-1994).
Υπηρέτησε από το 1991 ως Ιερατικώς Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.
Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης χειροτονήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1998, ενθρονίσθηκε στην Κοζάνη στις 15 Νοεμβρίου 1998 και στις 4 Φεβρουαρίου 2004 υπέβαλε την παραίτησή του.
Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα τελεσθούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στο Άγιον Όρος.


Από την Ιερά Μητρόπολη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΜΒΡΟΣΙΕ
ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένας πραγματικός θρησκευτικός ποιμένας. Κατηγορήθηκε από πολλούς παρατρεχάμενους σημερινούς κολαουζους της τοπικής Εκκλησίας μα το μόνο που αποδεικνύεται είναι ότι όλα ήταν λάσπη(εξού και η ταφή του θα γίνει στο Αγιον Όρος. Ένας άνθρωπος απλός αγαπητός και προσιτός ακόμα και σε ένα μικρό παιδί, βοηθούσε με το παραπάνω σε ότι μπορούσε και το σημαντικότερο ηταν κατά των χρημάτων. Μάλιστα από προσωπική μου εμπειρία απαγόρευσε να βγάζουν δίσκο διότι όπως είπε δεν μπορούμε να προσβάλλουμε κάποιον ανθρωπο που δεν έχει να δώσει. Πρόσφατα αφαιρέθηκε το όνομα του απο τοιχογραφίες ναού των που επί των ημερων τού έγινε η μεγάλη φαση Αγιογράφησης του Ναού και κάποιοι υποκριτές ... Καλό παράδεισο Σεβασμιωτατε θα μείνεις στην μνήμη μας παρά την μικρή σου παρουσία στον τόπο μάς.

Ανώνυμος είπε...

O Sevasmiotatos itan klasis anoteros pneymatika kai dianoitika apo ton simerino adikatastati tou. boithise arketo kosmo kai to ergo tou megalo se aytin tou tin mikri diadromi stin mitropoli Servion !!! AXIOS !!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου.Ο σημερινός δεσπότης αντικαταστάτης του, όταν π.χ. του ζητούνται επίμονα εξηγήσεις για εμπρησμούς εκκλησιών,όπως συνέβη εδώ στην Αιανή,παριστάνει μαζί με τον παπά της Αιανής τον κινέζο. Θέλει άλλο συζήτηση;

Το Προφίλ μας